Nissan mukitelineet

Ajoneuvot Uutinen 29.6.2016

Miten mukitelineet testataan? Nissan kertoo

Nissanin mukaan mukitelineiden suunnittelu ja testaus ei ole ihan helppoa, sillä ajoneuvot käyvät jopa testiradalla läikkymisen selvittämiseksi.

40 testimukia, tölkkiä ja pulloa. Niiden avulla Nissanin insinöörit varmistuvat, että juomat eivät läiky uusien mallien mukitelineissä. Näennäisesti turha yksityiskohta on kuitenkin merkittävä osa asiakaskokemusta.

– Tutkimuksemme mukaan eri maissa on laajaa vaihtelua suosittujen mukien, tölkkien ja pullojen koossa, joten testaamme yli 40:llä erilaisella juomavälineellä, jotta kaikki asiakkaamme olisivat tyytyväisiä, kommentoi Russell Davies Nissanin Euroopan teknisen keskuksen asiakaslähtöisen suunnittelun osastolta.
– Mukitelinettä saattaa pitää itsestäänselvyytenä, mutta sen huomaa nopeasti, jos se ei toimi niin kuin pitäisi!

Mukitelineiden arviointi ei ole vain staattinen prosessi, sillä Nissanin mukitelineitä testataan myös testiradalla, jossa niitä kokeillaan usean kierroksen ajan. Jokaisella autolla kiihdytetään, jarrutetaan ja ajetaan mutkissa niin kovaa kuin vain renkaat sallivat. Yksityiskohtien lisäksi salaisuus piilee tiukassa testimenettelyssä.

Nissan mukitelineet

– Käsittämätöntä miten paljon yksityiskohtia menee johonkin niin yksinkertaiseen. Jos katsot Juken mukitelineiden muotoa, huomaat miten se on suunniteltu levenemään portaittaisesti. Suositpa millaista mukia tahansa, se istuu telineessä hyvin eikä hölsky tai kaadu, Davies jatkaa.

Davies ja muu markkinoitavuustiimi tarkkailevat jatkuvasti uusia säilytystrendejä. Esimerkiksi matkapuhelimet ovat viime aikoina suurentuneet kun taas tölkit ovat energiajuomabuumin myötä kaventuneet. Nissan yrittääkin huomioida muuttuvat vaatimukset ensimmäisten joukossa.

 

Lähde ja kuvat: Nissan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat