Mitsubishi Space Star

Ajoneuvot Uutinen 17.3.2020

Mitsubishi Space Star -pikkuauton ilme uudistuu – hinta yhä alle 15 000 euroa

Kasvojenkohotuksen saanutta Mitsubishi Space Staria on uusittu muun muassa sisustuksen, liitettävyyden ja aerodynamiikan osalta. Ensiesittelymallit ovat jo saapuneet Suomeen.

Tammikuussa vuonna 2020 Brysselin ja Wienin Motor Show’ssa esiteltiin kasvojenkohotuksen läpi käynyt Mitsubishi Space Star -pikkuauto. Uusittu malli on saanut muun muassa uuden muotoilun, uudet verhoilumateriaalit ja varusteet, uudet aktiivisen turvallisuuden järjestelmät, paremman polttoainetaloudellisuuden ja kehittyneemmät älypuhelinliitännät.

Euroopan ulkopuolella myös Mirage-mallinimellä kulkeva kompakti Space Star on kasvanut hieman pituutta, mutta 3 845 millimetrin kokonaispituus tuskin tuottaa ongelmia vielä kaupunkiajamiseen. Konepelti, puskurit, etumaski ja ajovalot ovat nyt Mitsubishin nykyisen muotokielen mukaiset.

Led-takavalot ovat muodoltaan L-malliset. Katolta löytyvä spoileri ei ole valmistajan mukaan ainoastaan ulkonäkötekijä, vaan sillä on ollut osansa Mitsubishi Space Starin aerodynamiikassa, ilmanvastuskertoimeksi ilmoitetaan 0,27.

Sisätiloissa kangasverhoilumateriaali on uutta, ja verhoiluun saa myös koristetikkauksia niin halutessaan.

Turvallisuusvarusteet ovat valmistajan mukaan kuin suuremman segmentin autoista, aktiivisen turvallisuuden varusteiden listalta löytyy muun muassa törmäysvaroitin jalankulkijan tunnistuksella, kaistavahti, automaattiset kaukovalot ja peruutuskamera. Lisäksi auton tietoviihdejärjestelmää käytetään seitsemäntuumaisen kosketusnäytön kautta.

Konepellin alla töitä tekee kolmesylinterinen 1,2-litrainen bensiinimoottori, jonka huipputehoksi ilmoitetaan 80 hevosvoimaa ja -väännöksi 106 newtonmetria. Vaihteistoksi on valittavissa joko 5-lovinen käsivaihteisto, tai portaaton CVT-automaatti.

Edullisimmillaan uuden Mitsubishi Space Starin saa suomessa 14 990 euron hintaan.

Lähde ja kuva: Mitsubishi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mitsubishi

Kaikki koeajot

Uusimmat