Mitsubishi Space Star

Ajoneuvot Koeajo 20.9.2017

Koeajo: pikku aikakapseli – Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star toivottaa tervetulleeksi autoilun retromatkalle. Hyvää: yleinen yksinkertaisuus, kojelaudan selkeys. Huonoa: ohjaus, moottorin täristävä käynti.

Kolmisen vuotta myynnissä ollut peruspikkuautojen ilmentymä, Mitsubishi Space Star, sai tänä vuonna uutta ilmettä niin keulaan kuin peräänkin. Sisätilojen vähäiset muutokset näkyvät muun muassa ohjauspyörässä.

Mitsubishi Space Star

Valmistaja kehuu myös auton olevan ”nautittavampi ajettava ohjaukseen ja alustaan tehtyjen parannusten myötä”. Kaikki on tietysti suhteellista, mutta koeajon perusteella sanaa nautittava ei oikein tee mieli käyttää.

Itse asiassa Mitsubishi tarjoaa melkoisen retromatkan jonnekin 1990-luvun syövereihin. Pikkuautot olivat tuolloin samanlaisia kuin Space Star nyt – arkiajo taajamassa on ihan ok, mutta vähänkin pidempi siivu vaatii jo vakavampaa harkintaa.

Mitsubishi Space Star

Hidas ohjattava

Ajettavuudessa auton vanhahtavuus näkyy selvimmin. Ohjaus on kevyt, mutta hidas ja poikkeuksellisen tahmea niin kaupunkiajossa kuin maantielläkin, ja tehostus jumittaa nopeasti rattia pyöriteltäessä. Suuntavakavuus sinänsä on varsin kelpoa tasoa.

Mitsubishi Space Star

Sileällä tienpinnalla myös ajomukavuus on verrattain hyvä, mutta kun alle sattuu vähänkin terävämpiä töyssyjä, pehmeä etujousitus lyö välittömästi läpi. Samasta syystä jo maltillinen kaarreajo saa Space Starin nojaamaan voimakkaasti etunurkkansa varaan.

Portaaton automaatti sopii kaupunkiauton luonteeseen hyvin. Moottori vain täristää tyhjäkäynnillä selvästi, ja kiihdytyksessä pärinä on melkoisen kovaa. Tasakaasulla kolmipyttyisen ääni sen sijaan katoaa muuhun, ajoittain yllättävän vaimeaan kohinaan.

Mitsubishi Space Star

Päämäärä mielessä

Hyvää Space Starissa on japanilaisen laadun leima ja sisustuksen selkeys: ergonomiassa ja käytettävyydessä ei ole moitteen sijaa. Ja vaikka varsin vaakatasoon sijoitetussa ohjauspyörässä ei ole etäisyyssäätöä, kuljettaja viihtyy istuimella jopa hyvin.

Mitsubishi Space Star

Siis auto hänelle, joka haluaa päästä tarkoituksenmukaisesti paikasta toiseen, mutta jota itse ajaminen ei lainkaan kiinnosta. Katsaus hintalappuun tosin paljastaa, että 16 000 euron luokassa on tarjolla jos jonkinlaista modernimpaakin kulkuneuvoa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat