MXGP KymiRing 2022 motocross

Ajoneuvot Moottoripyörät Moottoriurheilu Uutinen 19.11.2021

Motocrossin MM-osakilpailu KymiRingillä elokuussa 2022

KymiRing isännöi motocrossin MM-osakilpailua eli MXGP:tä ensi kesänä. MM-pisteitä jaetaan sekä MXGP- että MX2-luokissa.

MXGP:n kilpailu- ja markkinointioikeudet omistava Infront Moto Racing on julkaissut ensi vuoden Motocross-kisojen MM-kisakalenterinsa. Kisakalenterin mukaisesti Motocrossin kuninkuusluokka MXGP saapuu Suomeen 13.–14. elokuuta 2022.

MXGP Finland -tapahtumaa varten KymiRingille rakennetulla motocrossradalla ajetaan MXGP:n lisäksi MX2-, EMX250- ja EMX125 sekä EMX OPEN-luokkien kilpailut.

Kaikkien luokkien kuskit nähdään KymiRingillä sekä lauantaina 13.8. että sunnuntaina 14.8. Motocrossin MM-sarjan eli MXGP- ja MX2-luokkien osalta lauantaina ajetaan harjoitusten lisäksi karsintaerät, joissa ratkaistaan lähtöpaikat sunnuntain kilpailueriin. Sunnuntaina ajetaan lämmittelyajon lisäksi kaksi 30 minuutin ja kahden lisäkierroksen kilpailua molemmissa pääluokissa.

MXGP-sarja käsittää vuonna 2022 yhteensä 21 osakilpailua. Kausi käynnistyy 20. helmikuuta Iso-Britannian GP:llä ja päättyy 25. syyskuuta ajettavaan Yhdysvaltojen osakilpailuun. Suomen osakilpailu 13.–14. elokuuta 2022 on järjestyksessään sarjan 17:s osakilpailu.

MXGP KymiRing 2022 motocross

MXGP-rata ja tapahtuma-alue keskellä KymiRingin moottorirataa

Pituudeltaan 1 700-metrinen hiekkapohjainen rata sijaitsee KymiRingin moottoriradan keskellä 15 hehtaarin tapahtuma-alueella. Tapahtuman tuotannosta vastaa tapahtumayhtiö Lahti Events yhdessä kisajärjestelyitä hoitavan Suomen Moottoriliiton kanssa.
– Meillä oli tapahtumalle hyvät ja pitkälle viedyt suunnitelmat jo edelliskesän varalle ja rata valmistui aikataulussa. Koronatilanteen vuoksi joudumme odottamaan vuoteen -22 ennen kuin pääsemme tositoimiin, toteaa Lahti Eventsin projektijohtaja Markku Vihtilä.
KymiRingin korkeuserojen vuoksi katsojat saavat nauttia kisatunnelmasta kaikilla aisteillaan, sillä näkymät rataa kiertävistä katsomoalueista ovat loistavat.
– Tapahtuman suunnittelun lähtökohtana on ollut tuoda motocross, ajajat, tallit ja pyörät mahdollisimman lähelle yleisöä ja faneja, kertoo Vihtilä.

Fan Zone -alueet, myyntipisteet ja ravintolapalvelut sijoittuvat katsomoalueille sekä näiden välittömään läheisyyteen KymiRingin moottoriradan varteen.
– Tuleva motocrosstapahtuma on kauden merkittävin offroad-pyöräilyn huipputapahtuma. Suomen Moottoriliitto iloitsee erityisesti siitä, että pääsemme kisaamaan KymiRingillä. Tapahtuma on samalla myös hieno jatkumo onnistuneille moottoriurheilutapahtumille, joita Suomessa on menestyksekkäästi järjestetty kautta aikojen, kertoo Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen.

Pääsyliput Suomen MXGP-osakilpailuun tulevat myyntiin joulukuun aikana Lippu.fi:n kautta.

Lähde: Lahti Events Kuvat: MXGP

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat