Ajoneuvot Uutinen 15.7.2022

Niesmann+Bischoffilta uusi Flair-malli – uudistunut täysin sisätiloiltaan

Valmistajan mukaan uutta Flair-mallia on kehitetty noin kahden vuoden ajan, ja tuloksena on laaja joukko innovatiivisia yksityiskohtia.

Niesmann+Bischoff julkistaa vielä tänä kesänä uuden Flair-mallin, joka on valmistajan mukaan sisätiloiltaan, ei pelkästään uudistunut, vaan poikkeuksellinen. Valmistajan mukaan uusi Flair 2023:n sisätilat ovat nyt todella modernit, selkeät ja täysin ajattomat, ilman että materiaalien laadukkuudesta tai mukavuuksista olisi tarvinnut tinkiä.

Niesmann+Bischoff on kehittänyt uutta Flairia noin kahden vuoden ajan ja tuloksena on laaja räätälöitävyys. Asiakas saa räätälöinnin ansiosta mieluisan premium-linerin itselleen. Niesmann+Bischoff Flair edustaa niin sanottua liner-luokkaa, joka on suuri, linja-automainen täysintegroitu maantieristeilijä.

Ensimmäiset uudet Flair-mallit tulevat kauppiaille nähtäville syyskuun alusta ja samaan aikaan malli on esillä Caravan Salon -messuilla Düsseldorfissa. Uusi Flair-mallli on nyt jo myös tilattavissa.

Avarat sisätilat esteettömillä näkymillä

Valmistaja kertoo, että uuden Flairin sisätilat ovat hämmästyttävän avarat, sillä ne tarjoavat esteettömät näkymät kaikkialle ajoneuvossa ohjaamosta aina takavuoteelle saakka. Auton sisätiloissa on vapaata liikkumistilaa paljon aiempaa enemmän. Makuuosaston vuoteeseen on leveä kulku, ja oleskelutilan liikuteltava sekä pyöriteltävä pöydänjalka yhdessä taitettavan pöytälevyn kanssa on säädettävissä niin, että oleskelutilasta vastakkain istuttavine sohvaryhmineen on vaivaton pääsy ohjaamoon. Auton ohjaamossa olevat geometriset yläkaapit tarjoavat runsaasti säilytystilaa, ja halutessaan niiden tilalle saa kahden hengen nostovuoteen, joka katoaa lähes huomaamattomasti kattoon.

Oleskelutiloissa on Niesmann+Bischoffin iSmove-mallista tuttuja piirteitä, kuten seinien akustinen huopaverhoilu sekä yhdellä kädenliikkeellä L-istuinryhmäksi muunnettava kuljettajan puoleinen sohva, jossa on turvavyöt kahdelle lisämatkustajalle. Sohvan ainutlaatuinen kääntömekanismi on Niesmann+Bischoffin itsensä kehittämä.

Matkustamon valaistus on suunniteltu siten, että sitä voidaan käyttää mahdollisimman intuitiivisesti. Yöllistä valaistusta varten ajoneuvossa on myös liike- ja hämärätunnistimet. Oleskelutilassa, takatallissa ja huoltoluukussa on automaattinen valaistus, joka aktivoituu kosketettaessa ovea tai luukkua.

Flair-mallin keittiöön voi valita ulkonäöltään kiveä muistuttavan mineraalikuituisen työtason upotetulla tiskialtaalla tai mikroaaltouunin, kaasu-uunin, astianpesukoneen sekä sähköisesti ulos- ja sisään vedettävän liesituulettimen. Vakiomuotoisen, kaapinovien taakse kätkeytyvän jääkaapin tilalle on saatavana vetolaatikkoon sijoitettu jääkaappi.

Uudistunut kaksoispohja kätkee tekniikan

Flairissa on myös uudistettu kaksoispohja, joka kätkee sisäänsä kaikki säiliöt ja tekniset asennukset. Vesi- ja sähköasennukset on suunniteltu täysin uusiksi, jotta säilytystilaa jää mahdollisimman paljon ja siihen pääsee paremmin käsiksi.

Ulosvedettävät säilytyslaatikot tekevät uuden tilan käytöstä helppoa ja kätevää. Autossa on myös vakiomuotoinen 100 Ah:n litiumakku. Omavaraisuuden kasvattamiseksi uuteen Flairiin voidaan asentaa myös 220 tai 440 watin aurinkopaneelit sekä jopa 6 x 100 Ah litiumakkua yhdistettynä tehokkaaseen invertteriin ja laturiin sekä akunhallintajärjestelmään.

Sisätilojen lisäksi auto on myös uudistunut ulkoa. Ulkoilme on suoraviivainen ja konstailematon. Ajovalot on sijoitettu kauemmas toisistaan, ja sekä päiväajovaloissa että takavaloissa on jatkuva, hyvin erottuva valosignaali.

Ivecon alustalla kahdella pituudella

Uudesta Flairista on tarjolla kaksi Iveco Daily -alustaista mallia, joista lyhyempi on pituudeltaan 8,83 metriä ja pidempi 9,27 metriä. 7200 kilon kokonaismassan voi korottaa myös 7490 kiloon. Tarjolla on Ivecon sähköiset avustinjärjestelmät, kuten hätäjarruavustin, mukautuva vakionopeudensäädin ja aktiivinen kaistavahti.

Uusi Flair on edeltäjänsä tapaan edelleen ainut liner-luokan ajoneuvo, jossa on vakiona ohjaamon turvatyynyt, ESP, turvavyönkiristimet ja jarrupolkimen vapautusmekanismi törmäystilanteessa.

Lähde: Niesmann+Bischoff

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat