Nissan kuvauskopteri

Ajoneuvot Uutinen 24.6.2016

Nissan loi kuvauskoptereiden GT-R:n – 0–100 km/h 1,3 sekunnissa!

Ketteryys vastaan huippunopeus – ripeän auton kuvaaminen vaatii vauhdikkaan kuvauskopterin.

Pysyäkseen rivakan Nissan GT-R:n perässä japanilaisvalmistaja kehitti oman kuvauskopterin. Lopputuloksena syntyi eräs nopeimmista niin sanotuista ensimmäisen persoonan kuvauskoptereista. Testatakseen toistensa kykyjä vauhtihirmut ottivat yhteen Silverstonen moottoriradalla. Samalla kisailu oli hyvää harjoittelua viikonloppuna järjestettävään Goodwood Festival of Speediin.

Nissan kuvauskopteri

Kuvauskopterin suunnittelusta vastasi Tornado XBlades Racing -tiimi, joka on niittänyt menestystä World Drone Prix -kilpasarjassa. Kilpaviritetty ja aerodynaamisella kuvulla varustettu kopteri kiihtyy 0–100 km/h huikeassa 1,3 sekunnissa. Sky-Hero -neliroottorirunkoon rakennetussa kuvauskopterissa on voimanlähteenä neljä XNova 2200 -moottoria.

Leikkimielisessä kilpailussa GT-R:n ratissa nähtiin Ricardo Sanchez ja kopteria puolestaan pilotoi James Bowles, Brittien hallitseva kopterimestari. Kopterin kiihtyvyys ja ketteryys jättävät jopa sangen pätevän GT-R:n jalkoihinsa, mutta huippunopeudessa peli on selvä: kopterin huippunopeus on vain 185 km/h verrattuna auton 315 kilometriin tunnissa.

Lähde: Nissan

Katso myös:

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat