Nissan Micra

Ajoneuvot Uutinen 7.10.2016

Note vaihtuu uuteen Micraan – Nissan selkiyttää mallistoaan

Nissan panostaa uuteen viidennen sukupolven Micraan tosissaan, sillä malli korvaa edeltäjänsä lisäksi myös Noten.

Pariisin autonäyttelyssä esitelty täysin uusi Nissan Micra on japanilaisvalmistajalta merkittävä panostus B-segmentin pikkuautoon. Samalla Micrasta on tulossa eräs segmenttinsä suurimmista autoista, auttaen Micraa korvaamaan myös ensi vuonna poistuvan Noten. Aiemmin Nissan kertoi, että Noten valmistus Britannian Sunderlandissa loppuu ensi vuonna, jotta tuotantokapasiteetti vapautuu menestysmalli Qashqaille. Note on tällä hetkellä huonoimmin myyvä auto Nissanin päämallistossa, eikä kuluva vuosi ole ollut sille armollinen.

Nissan Micra

Poistuva Micra puolestaan tuodaan Eurooppaan Intiasta. Kuluttajien lisäksi neljännen sukupolven Micra ei saa rakkautta myöskään Nissanin johdolta.
– Nykyinen Micra on enemmän kulkuväline kuin intohimoinen auto, sivaltaa Nissanin Euroopan myynti- ja markkinointipäällikkö Guillaume Cartier.

Uusi, viidennen sukupolven Micra auttaa Nissania myös vahvistamaan brändiään kiitos näyttävän kulmikkaan muotoilunsa. Cartierin mukaan nykyinen Micra ja Note eivät ole tässä onnistuneet.
– Jos aiomme suoriutua, keskittykäämme olennaiseen ja olkaamme varmoja, että investoimme luokkansa parhaaseen autoon, Cartier kiteyttää uuteen Micraan kohdistuvan panostuksen.

Nissan Micra

Uuden sukupolven Micra rakennetaan Ranskan Flinsissä Renaultin tehtaalla, tehden siitä ensimmäisen Renaultin ranskalaistehtaassa rakennettavan Nissanin. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä Micran hinta tulee nousemaan jonkin verran.

Lähde: Automotive News Kuvat: Lauri Ahtiainen, Aake Kinnunen

Katso myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat