Ajoneuvot Päivän kuva 29.6.2023

Päivän kuva: Freddie Mercuryn viimeinen auto löytyi nurkasta Berliinissä

Autohallin nurkasta löytyvä nuhruinen Mercedes-Benz paljastuu ehkä kaikkien aikojen rock-ikonin entiseksi kyydittäjäksi.

Berliinissä sijaitseva klassikkoautokeidas Classic Remise on suorastaan hengästyttävä kokoelma erilaisia autoaarteita eri aikakausilta. Jopa autohallien mittakaavalla hämmentävä löytö tapahtuu kuitenkin eräässä nurkassa.

Takapihan oven vieressä on erikseen nauhattuna musta Mercedes-Benz 420 SEL (W126). Auto on patinoitunut, siihen ei saa koskea ja yläastesaksakin riittää ymmärtämään, että auto ei ole myöskään myynnissä. Hetkinen?

Vieressä oleva selitystaulu kertoo, että kyseessä on Queenin keulamies Freddie Mercuryn viimeiseksi jäänyt ”hieno saksalainen auto”. Ajokortiton Mercury ei koskaan ajanut itse, mutta häntä kyydittiin vuodesta 1986 aina 1991 tapahtuneeseen kuolemaan saakka tällä Mercedeksellä.

Freddie Mercury Mercedes-Benz 420 SEL W126 Queen Classic Remise päivän kuva

D939YLP ensirekisteröitiin luoteis-Lontooseen elokuussa 1986. Kilven kauppiasmerkintä viittaa länsi-Lontoon Brentfordissa olevaan Great West Roadin Mercedes-Benz -myymälään. Mercury itse asui Lontoossa Kensingtonissa, reilun 8 kilometrin päässä myymälästä.

Mercuryn kuoleman jälkeen hänen autonkuljettajansa jatkoi auton kanssa, kunnes Sotheby’s myi auton 1996. Muutaman vuoden ajojen jälkeen uusi omistaja kuitenkin unohti auton. Romupihalta pelastettu auto päätyi mutkan kautta Saksaan Freddie-fanin käsiin, mutta hänkään ei saanut autoa käyntiin.

Nyt Freddien mersu odottaa uutta elämää Classic Remisen spesialistien käsissä. Kun vain 4,2-litrainen V8 jyrähtää käyntiin, niin onko koko maailmassa parempaa paikkaa kuunnella Don’t Stop Me Now?

 Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat