Teemu Selänne

Ajoneuvot Päivän kuva 20.9.2019

Päivän kuva: Kasin kyydissä – Audi R8 Spyder ja Teemu Selänne Alpeilla

Moottori teki Audin pienen asiakasryhmän kanssa kesäkuussa kolmipäiväisen road tripin Itävallan Alpeille ja yhdelle alueen kuuluisimmista teistä.

Kesä alkaa olla ohi, on aika muistella sen kohokohtia.

Grossglockner on yksi legendaarisia Alpit ylittäviä solateitä, jonka merkitys on luonnollisesti tunneleiden myötä vähentynyt. Niinpä tuo tie on nykyisin kesäisin lähes pelkästään turistien temmellyskenttää.

Autoksi reissuun on löytynyt kirkuvankeltainen Audi R8 Spyder. Sitä ohjastaa kuvassa tuttu partasuu, Suomen ja Anaheim Mighty Ducksin riveissä selässään numeroa kahdeksan kantanut Teemu Selänne.

Olemme höpisseet autoista, joita on Teemun tallissa edelleen mielenkiintoinen kokoelma. Teemun kokemus näkyy myös ratin takana. Vauhdille on kuitenkin aina paikkansa – etenkin näiden tehojen kanssa. Polte vauhdin hurmaan näkyy kuitenkin Teemun silmissä.

– Radalla kiinnostaisi ajaa taas hieman enemmän, rallia ei niinkään enää.

Rallikokemustahan Teemulla on Jyväskylästä, johon hän osallistui kolme kertaa.

– Olisin varmasti ajanut enemmänkin, mutta sitten tuli se ikävä onnettomuus Kummolan kanssa. Se vei vähän mielenkiintoa. Olen kuitenkin ollut vähintään 10 kertaa katsomassa. Jyväskylä on suomalaista autourheiluperinnettä, joka yksinkertaisesti kuuluu Suomen kesään. Ja olihan se hienoa ajaa. Ajoin ekan kerran N-ryhmän Mitsubishi Galantilla. Sitten oli vuosi väliä ennen kuin ajoin N-ryhmän Mitsubishi Lancerilla. Viimeinen kerta 1998 oli Marcus Grönholmin WRC-Corollalla. Se oli hieno auto, ja ympärillä oli ammattitiimi. Se oli fantastinen kokemus.

Teemun paras ratamuisto on puolestaan Nürburgringin 24 tunnin ajoista.

– Se oli uskomaton kokemus: yli 20 kilsaa yksi kierros – ja millaista vuoristorataa. Mulla meni varmaan yli 10 kierrosta ennen kuin alkoi edes vähän muistamaan paikkoja. Ja auto oli myös hieno, se oli BMW M3 GTR. Keskinopeudet oli hurjia. Ja turva-alueet ovat radalla mitättömän pienet. Ja etenkin yöllä oli huikea ajaa. Sama juttu mun ekassa Jyväskylässä, silloin ajettiin myös vielä yöllä.

Nyt ajetaan kuitenkin kirkkaassa auringonpaisteessa. Ja enemmänkin kruisaillen. Tämä on Teemun ensimmäinen autoreissu Alpeille. R8 on hänelle positiivinen yllätys. Kasi tunnustaa tykkäävänsä veekympistä. Se muuttaa auton luonnetta selvästi siihen V8-moottoriseen R8:aan, jollainen Teemullakin jossain vaiheessa oli.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat