Päivän kuva rengas 3

Ajoneuvot Päivän kuva Rengastesti Talvirenkaat 16.11.2019

Päivän kuva: rengastestin pieni, mutta tärkeä apuri

Kokenutkin rengastestaaja tarvitsee tuekseen todistusaineistoa, jotta tulosten oikeellisuudesta voidaan olla satavarmoja.

Auton tuulilasiin imukupeilla kiinnitettävä Racelogic Performance Box -laite on rengastestaajalle korvaamaton työkalu. Se kertoo auton sijainnin tarkasti satelliittipaikannuksen avulla, ja näin kuljettaja voi varmistua siitä, että kokeissa edetään tarkasti määritellyllä tavalla.

Laite mittaa luotettavasti paitsi ajonopeuden myös muun muassa kiihtyvyyden, joten siitä on hyötyä monissa rengastestiin liittyvissä kokeissa, kuten kiihtyvyysmittauksissa ja kierrosaikojen laskurina. Jarrutusmittauksissa tarvitaan tarkan tuloksen varmistamiseksi vieläkin järeämpää mittakalustoa. Käytämmekin kaikissa jarrutuskokeissa Racelogicin sata kertaa sekunnissa mittaavaa VBox-laitteistoa.

Eikä laitteiden tuottama data jää pelkän hetkellisen näyttönäkymän varaan, sillä testitulokset tallennetaan visusti muistikortin uumeniin, mistä ne saadaan kokeiden päätteeksi – tai tarvittaessa kesken kokeidenkin – purettua havainnollisten käyrien muotoon. Moottorin lukijakaan ei jää näistä paitsi, sillä kaikkein olennaisimmat julkaistaan aikanaan graafeina testiartikkelissa, kunhan riittävästi aineistoa on ensin saatu tahkottua purkkiin.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat