Päivän kuva rengas 2

Ajoneuvot Päivän kuva 14.11.2019

Päivän kuva: renkaiden ajokäytös testataan suljetulla alueella

Lumiränniä laajassa luistossa. Hauskaako? Toki, mutta testaajalle kyse on tuiki tavallisesta työpäivästä, jonka aikana talvirenkaiden ajettavuuserot punnitaan.

Oho, lähtipäs pahasti yli. Perä viistää lumipenkkaa, ja auto käy heti perään vastaantulijoiden puolella. Pitoa oli selkeästi liian vähän, ja lisäksi käytöstä oli vaikea arvioida ennalta. Vaarallinen tilanneko? Ehei, käynnissä ovat vain talvirengastestimme lumikäsittelykokeet, jotka kuuluvat olennaisena osana testiohjelmaan.

Renkaiden ajokäytöstä lumella arvioidaan suljetulla testiradalla siksi, että saamme ominaisuuksista varmasti kaiken irti aiheuttamatta vaaraa sivullisille. Erilaisia, renkaiden testaamiseen suunniteltuja ratoja on käytössämme useita, ja näillä määrittelemme renkaiden käytöksen paitsi ajanoton perusteella, myös subjektiivisesti arvioimalla.

Vaikka kuvissa saattaa siltä välillä näyttääkin, kyse ei ole mistään ralliajosta; tähtäimessä on ensisijaisesti simuloida sitä, miten rengas käyttäytyy yllättävissä tilanteissa, kuten väistettäessä tiellä olevaa estettä tai ajettaessa kaarteeseen liiallisella nopeudella. Siis tilanteissa, jotka saattavat tulla eteen jokaisella autoilijalla mikä tahansa päivä.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat