Ajoneuvot Uutinen 25.8.2019

Pastellivärejä loppukesään: värivalokuvissa Rolls-Royce Pastel Collection

Automaailman huipulla värikarttaan kuuluu muutakin, kuin musta, harmaa ja valkoinen. Rolls-Royce niputti pastellivärit yhteen kesäiseen pakettiin.

Rolls-Roycen ostajan ei kannata vaipua epätoivoon, sillä tehdas myy auton käytännössä minkä värisenä tahansa. Bespoke-varustelupalvelu kehittää ja viimeistelee uskomattomia väriyhdistelmiä sisällä ja ulkona, minkä lisäksi osasto on aloitttanut nimikoitujen erikoisvärien varaamisen tietyille henkilöille. Fux Orange esimerkiksi on tarjolla vain Michael Fuxille, kuten tämän Cullinanin kohdalla.

Rolls-Royce Pastel Collection

Michael Fuxin ”Fux Orange” on kymmenes Rolls-Roycen Bespoke-osaston henkilölle kehittämä ja varaama väri.

Onneksi valmiitakin vaihtoehtoja löytyy valintojen helpottamiseksi. Samalla tehdas haluaa muistuttaa, että tehoon ja ajettavuuteen panostavat Black Badge -malliversiot voi tilata väreissä, vain logot ovat mustia. Rolls-Royce esitteli Pebble Beachin luksusautotapahtumassa kolme pastelliväristä Black Badge -malliversiota, joiden virallinen koko nimi on ”Pebble Beach 2019 Pastel Collection”.

Ensimmäisenä vuorossa on Ghost Black Badge, jonka värinä on Light Green Solid. Merkin tyylille uskollisesti inspiraatio pastellivihreälle syntyi Kalifornian kuivuudesta ja palosta selvinneestä kasvistosta, joka heräilee uuteen elämään. Ghostin kohdalla Black Badge tarkoittaa 40 hevosvoiman ja 30 newtonmetrin lisätehoa 6,6-litraisesta ahdetusta V12-moottorista.

Toinen tulkinta värikkäästä teho-Rollsista on Dawn Black Badge. Coral Solid -korallisävy vaatii seitsemän kerrosta maalia ja yhdeksän tuntia käsin kiillottamista. Väri jatkuu halutessa takaistuimet peittävään tonneau-peitteeseen (Aero Cowling rollsroyceksi). Arkitisen valkoista ja Sunset-auringonlaskua yhdistelevä nahkaverhoilu on puolestaan valittu heijastelemaan Kalifornian kukkuloita ja laaksoja. Black Badge -versiona Dawnin teholukema on 593 hevosvoimaa.

Pastellikokoelman viimeistelee Wraithin Black Badge -versio Semaphore Yellow’na. Malliston tehokkain Rolls-Royce (623 hv) ei ole kirkkaan keltaisena erityisen hienovarainen auto, mutta ekstrovertille auto on erinomainen tapa saapua.

Varsinkin Kalifornian auringon alla pastellivärit näyttäytyvät fantastisen raikkaina tulkintoina Rolls-Roycesta. Ei voi kuin toivoa, että olisipa Pastel Collection ollut olemassa jo Miami Vicen aikaan.

Lähde ja kuvat: Rolls-Royce

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Rolls-Royce

Kaikki koeajot

Uusimmat