Seat sähköskootteri

Ajoneuvot Uutinen 23.6.2020

Sähköisemmän malliston Seat – autojen lisäksi valmistukseen sähköskootteri ja -potkulauta

Urbaania liikkumista sähkövoimin Seatin tyyliin tarkoittaa sähköskootteria, tai sähköpotkulautaa. Sähköisen voimalinjan lisäksi Seatin sähköskootteria ja sähköpotkulautaa yhdistää kolme eri ajotilaa.

Autonvalmistajat ovat alkaneet kilpailla autoa lyhyemmille matkoille tarkoitettujen ajoneuvojen parissa. Muun muassa Škoda on tuonut markkinoille taitettavan potkulaudan. Samaan konserniin kuuluva Seat puolestaan tarjoaa lähipäästöttömiä kilometrejä sähköskootterin ja -potkulaudan voimin.

Seat sähköskootteri

Sähköskootteri kantaa nimeä Seat MÓ eScooter 125, ja se on Seatin ensimmäinen moottoripyörä. Tehoa sähköskootterin takapyörältä kerrotaan irtoavan 7 kilowatin verran, joten MÓ eScooter 125 on nimensä mukaisesti rinnastettavissa 125-kuutioiseen kevytmoottoripyörään.

Skootterissa peruutusvaihde

Pyörän huippunopeus on rajoitettu 95 kilometriin tunnissa, mutta 0–50 km/h -kiihdytyksen luvataan käyvän 3,9 sekunnissa.

Seat sähköskootteri

Sähköskootterissa on automaailmasta tuttuun tapaan kolme eri ajotilaa: City, Sport ja Eco. Lisäksi kaksipyöräisessä on myös peruutusvaihde.

Ajoakun kapasiteetti on 5,6 kilowattituntia, joka takaa 125 km toimintamatkan. Akkua voi ladata kun se on kiinni skootterissa, tai sen voi irrottaa ja ladata esimerkiksi omassa asunnossa suko-pistokkeeseen tulevan laturin kautta.

Seat sähköskootteri

Skootteri tarjoaa valmistajan mukaan tarpeeksi säilytystilaa kahdelle kypärälle. Ajoneuvon voi liittää älypuhelimeen, jonka kautta saa selville kaksipyöräisen sijainti- ja tilatietoja. Puhelimen latausta varten Seatin skootterissa on kaksi USB-latauspistoketta.

Seat MÓ eScooter 125 tulee saataville kolmella eri värivaihtoehdolla, jotka ovat Darking Red, Dark Aluminium ja Oxygen White.

Potkulauta ilman peruutusvaihdetta

Säköpotkulauta kuuluu puolestaan Seat MÓ eKickScooter 65, joka täydentää Seatin potkulautamallistoa, johon kuuluu ennestään MÓ eKickScooter 25.

Seat sähköpotkulauta

Numero mallinimen perässä kertoo toimintamatkan kilometreissä. 65 kilometrin toimintasäde on 551 wattitunnin akun ansiota. Huippunopeudeksi kerrotaan 20 km/h. Sähkömoottorin huipputeho on 350 W, jonka Seat kertoo riittävän jopa 20 asteen kiipeämiskulman saavuttamiseen.

Seat sähköpotkulauta

Myös MÓ eKickScooter 65:ssä on kolme ajotilaa, samat kuin eScooterissa. Peruutusvaihdetta potkulautaan ei harmittavasti saa. Tyhjästä täyteen latautuminen vie kuusi tuntia.

Toistaiseksi ei ole tiedossa tuleeko Seatin sähköiset menopelit saataville myös Suomeen, mutta valmistaja painottaa etenkin potkulaudan soveltuvan lainsäädännön puolesta tiukempilakisiinkin maihin, kuten Saksaan.

Lähde ja kuvat: Seat

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Seat

Kaikki koeajot

Uusimmat