Liikenne Uutinen 29.10.2019

Sähköpotkulautayritys pyrkii hiilineutraaliksi vuodessa

Suomessakin sähköpotkulautoja vuokraavan Tier Mobilityn uudessa potkulautamallissa otetaan käyttöön vaihdettavat akut. Yhtiö kertoo muutoksen auttavan yhtiötä kohti hiilineutraaliutta yhdessä vuodessa.

Tier Mobility on ottanut vuokrattavissa sähköpotkulaudoissaan ensimmäisenä maailmassa käyttöön vaihdettavat akut. Tähän mennessä vaihdettuja akkuja käyttäviä sähköpotkulautoja on laskettu liikenteeseen noin 200 kappaletta Pariisissa. Muu maailma seuraa perässä lähikuukausina, Suomi mukaan lukien. Taustalla on yhtiön tavoite saavuttaa hiilineutraalius seuraavan 12 kuukauden aikana.

Vaihdettavien akkujen ansiosta itse sähköpotkulautoja ei tarvitse enää kuljettaa pakettiautoilla päivittäin ladattavaksi, vaan huolto vaihtaa tyhjät akut täysiin paikan päällä. Akkujen kuljetukset tapahtuvat sähköisillä rahtipyörillä tai sähkökäyttöisillä pakettiautoilla nykyisten dieselpakettiautojen sijaan.

Paikallisten huoltotiimien vastuulla on myös sähköpotkulautojen turvallisuustarkastukset ja väärin pysäköityjen potkulautojen siirtäminen asianmukaisille pysäköintikohdille.

Testikaupungiksi Tierillä valittiin Pariisi, koska se on yhtiön mukaan Euroopan sähköpotkulautamarkkinoiden tärkein kaupunki. Pariisin suuren mikroliikkuvuuspalveluiden kysynnän lisäksi kaupunki on myös haastava ympäristö kuljettaa potkulautoja ladattavaksi kestävällä tavalla.

– Uuteen toimintamalliimme kuuluu, että yhdistämme korkeaan huolto- ja palvelutasoomme sähköpotkulautojen asianmukaisen pysäköinnin. Haluan myös korostaa, että emme harjoita keikkataloutta, vaan kaikki työntekijämme ovat asianmukaisten työehtojen piirissä, Tier Mobilityn Ranskan maajohtaja Alexandre Souter toteaa.

Vaihdettavien akkujen lisäksi uusissa potkulaudoissa on muun muassa suurempi etupyörä talvikautta varten.

Lähde ja kuva: Tier Mobility

Jaa artikkeli

Keskustelu