Sony ja Honda sähköauto yhteistyö

Ajoneuvot Autoilun aikakone Uutinen 8.3.2022

Sony lähtee sähköautobisnekseen Hondan kanssa – ”se on kuin kemiallinen reaktio”

Radikaalisti uudistumaan pyrkivä Honda ja sähköautoja harkinnut elektroniikkajätti Sony ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä yhteistyöhön. Ensimmäisiä autoja voitaneen odottaa 2025.

Uuden toimitusjohtajan alaisuudessa uuteen suuntaan lähtevä Honda kertoi jo aiemmin, että aiemmin yhteistyötä vältellyt japanilaisvalmistaja saattaa nyt hakea kumppaneita muuntuakseen polttomoottorivapaaksi 2040 mennessä. Samalla Honda hakee uusia toimialoja robotiikan paluusta (Asimo!) uudelleenkäytettäviin raketteihin ja sähkölentokoneisiin.

Ensimmäinen yhteistyökumppanuuksista löytyikin kotimaasta, sillä viihde-elektroniikkajätti Sony on muutamien vuosien ajan pohtinut autoteollisuuden mahdollisuuksia sähköautoaikana. Nyt Honda ja Sony ovat kertoneet, että ne perustavat yhteisyrityksen, joka erikoistuu korkean arvonlisäyksen akkuelektroniikkaan ja sen hyödyntämiseen liikkuvuudessa.

Sony ja Honda sähköauto yhteistyö

Toistaiseksi nimetön yhtiö perustetaan vielä tänä vuonna ja sen odotetaan aloittavan myynnin 2025. Honda ei kertonut yhtiölle tuotantotavoitteita, mutta sähköautoja myydään Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa. Yhtiö ei kuitenkaan aio perustaa omia tuotantolaitoksia, joten autojen valmistus tapahtuu Hondan tehtaissa.

Hondan toimitusjohtaja Toshihiro Mibe kommentoi, että alussa yhteistyöyritys on pieni kooltaan, mutta yhteistyö teknologiayhtiön kanssa on välttämätöntä liiketoiminnan kehittämiseksi.

– Tämä saattaa olla ennennäkemätön lähestymistapa. Oli niin vaikeaa ottaa rohkea askel ulkopuolelle. Mutta tämän uuden yhteisyrityksen kautta voimme luoda uutta, odottamatonta arvoa ja stimuloida Hondan strategiaa, Mibe kertoi Sonyn toimitusjohtaja Kenichiro Yoshidan kanssa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Se on kuin kemiallinen reaktio, kun yhdistetään Honda ja Sony, Mibe jatkoi.

Sony esitteli Vision-S-konseptiautonsa 2020, jolloin japanilaisyhtiö pohdiskeli sähköautoteknologioiden ja tietoviihdejärjestelmien mahdollisuuksia omaan osaamiseensa nähden. Kuluvan vuoden tammikuussa esiteltiin crossover-tyylinen toinen konseptimalli Vision-S 02, joka perustuu samalle sähköiselle ja verkottuneelle perusrakenteelle.

Lähteet: Honda, Sony, Automotive News Kuvat ja video: Sony

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Honda

Kaikki koeajot

Uusimmat