Sony Vision-S

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 7.1.2020

Elektroniikkajätti yllättää: Vision-S on uusi sähköautokonsepti Sonyltä

Automarkkinat houkuttelevat uusia pelaajia: Sony esitteli ensimmäisen sähköautonsa.

Automaailma aloittaa vuotensa heti tammikuun alussa, sillä Las Vegasissa järjestettävästä CES-kuluttajaelektroniikkamessusta on tullut jatkuvasti tärkeämpi esiintymislava myös autoteollisuudelle.

Vastaavasti autoteollisuudesta on tullut yhä tärkeämpi ala elektroniikkapuolelle: nyt sinne haluaa myös Sony, joka on juuri esitellyt Vision-S -konseptiauton.

Sony Vision-S esittelee japanilaisjätin osaamista autotekniikassa: kamera- ja kuvantunnustusteknologiaa, keinoälyä, telekommunikaatiota, pilvijärjestelmiä ja tietysti viihdepuolta.

Sony Vision-S

Anturipuolelta paljastetaan sensorimääräksi yhteensä 33, ja niitä käytetään auton ympäristön ja sisätilojen havainnointiin. Yksi päätarkoituksista on tietysti ajoavustinteknologia.

Sisätiloista löytää luonnollisesti valtavan näyttöruudun kojetaulusta, ja takaistuimetkin saavat oman ruutunsa.

Sony Vision-S

Tuotantoonkin?

Sonyn teknologia on paketoitu viisiovisen sähköauton kuoriin. Ulkonäöstä voi löytää viitteitä niin Teslaan, Bytoniin kuin ehkä Porsche Taycaniinkin. Vision-S ei esteettisesti mullista sähköautomaailmaa, mutta ei se auton tarkoitus olekaan. Varsin tätä päivää oleva ulkonäkö saakin pohtimaan mahdollista sarjatuotantoa: tähän voisi viitata myös kehitystyössä mukana olleet alan vakiopelaajat kuten Bosch ja alihankkijavalmistaja Magna Steyr.

Sony Vision-S

Sony kertoo pohtivansa muiden mallien valmistusta auton perusrakenteen päälle, mutta varmuutta mahdollisesta Sony-sähköauton tuotantoon saapumisesta ei vielä ole. Sonyn lehdistötiedote on myös varsin vähäsanainen, eikä kuviakaan ole montaa.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Sony

Kaikki koeajot

Uusimmat