Ajoneuvot | Uutinen | 2.6.2019

Tähtäimessä Maybach: Audi suunnittelee A8:n luksusversiota

Audia kismittää Mercedeksen Maybach-mallien menestys, joten nyt ingolstadtilaiset aikovat virittää A8:n entistä ylellisemmäksi.

Jaa artikkeli

Pitkään jatkuneiden huhujen jälkeen Audi ilmoitti vuotuisessa yhtiökokouksessaan, että yhtiö suunnittelee A8-malliston laajentamista vieläkin ylellisemmällä malliversiolla. Uuden mallin tähtäimessä on erityisesti Mercedes-Maybachin versio S-sarjasta.

– Harkitsemme huippuluokan vallankumousta täysin uudella konseptilla A8:lle, sanaili Audin toimitusjohtaja Bram Schot.

Tällä hetkellä teknisesti edistyneen A8:n mallistoon kuuluvat normaalin ja pitkän akselivälin versiot. Vuonna 1994 esitelty ensimmäinen A8 esitteli Audin osaamista muun muassa alumiinityöskentelyssä.

Tähtäimessä Maybach: Audi suunnittelee A8:n luksusversiota

Viime vuosina entistä teknisemmät Audi A8 ja BMW 7-sarja ovat kuitenkin olleet altavastaajina Mercedeksen S-sarjalle. Viime vuonna Mercedes toimitti 77 000 S-sarjan autoa, vaikka mallisto on lähestymässä päivitysikää. Vertailun vuoksi BMW 7-sarjaa toimitettiin 56 000 autoa ja Audi A8:aa 20 000 kappaletta.

Toisaalta Mercedes on huolehtinut S-sarjan mallien mielenkiinnosta muun muassa AMG- ja Maybach-malliversioiden avulla. Yksin Kiinassa Mercedes on myynyt kuukausittain yli 600 Mercedes-Maybach S-sarjan sedania. Toisaalta BMW on laajentanut luksustarjontaansa uudella 8-sarjalla.

Suunnitelmissa oleva luksusversio Audi A8:sta lienee suunniteltu kamppailemaan Mercedes-Maybach S 650:n kanssa. Ylellisen malliversion tuoma lisäkate auttaisi Audia sähköistämisen ja autonomisen ajamisen vaatimissa investoinneissa. Yhtiökokouksessa Audi kertoi sijoittavansa 14 miljardia euroa liikkumisen uusiin teknologioihin. Investointien vaatimien summien hyvittämiseksi Audi aikoo kasvattaa myös R- ja RS-mallien myyntiä sekä mallistoa. Luvassa on ainakin RS-versio Q8-katumaasturista.

Lähde: Automotive News Kuva: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu