Ajoneuvot Uutinen 13.12.2015

Tässä on Hyundain uusi WRC-peto – myös kuljettajavalinnat selvillä

Korealaismerkin esittelemä uutuus jahtaa menestystä Hyundaille ja i20-mallistolle rallin kuninkuusluokassa.

Uusi rallikausi lähestyy ja mestaruustaistoon mielivät tallit esittelevät vähitellen ensi vuoden kisakalustoaan. Tällä kertaa vauhdissa on kolmannelle kaudelleen valmistautuva Hyundai. Ensiesittely järjestettiin rajatulle kutsuvierasjoukolle Hyundai Motorsportin kotipaikassa Saksan Alzenaussa. Myös lopulliset kuljettajavalinnat ovat nyt selvillä.

New-Gen-i-20-wrc_three_quarters_front

14 kisaa tähtäimessä

Kaudella 2016 i20 WRC-autoa käskyttävät Dani Sordo, Hayden Paddon ja Thierry Neuville. Kolmikon tähtäimessä on 14 osakilpailua. Nousevana kykynä pidetty Kevin Abbring on kiinnitetty testikuljettajaksi.

csm_Launch2016i20_avtäckning

8 000 testikilometrin perusteella uutuuden kerrotaan olevan ainakin edellistä versiota nopeampi. Kujettajat antoivat positiivista palautetta myös kohentuneesta ajettavuudesta. Nähtäväksi jää miten uutuus palvelee tositoimissa.

New-Gen-i-20-wrc_three_quarters_back

Hyundai avaa kautensa Monte Carlossa kahdella uutuusautolla ja yhdellä edellisen vuoden mallilla. Ruotsissa ajettavassa osakilpailussa odotettavissa on ripeä kalustopäivitys kolmeen uutuusautoon.

Citroën huilaa, Toyota rakentaa

Ensikaudella Citroën viettää välivuoden WRC-sarjasta, joten siltä suunnalta ei ole luvassa uutuusesittelyä. Toyota uutisoi hiljattain saavansa Tommi Mäkisen johdolla rakennettavan WRC-autonsa pian kokoon, joten virallista esittelyä voinee odottaa viimeistään vuodenvaihteen jälkeen.

Lähde ja kuvat Hyundai

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat