Motör Circus

Ajoneuvot Uutinen 30.5.2018

Tätä on Motör Circus – sähköautoilushow tähyää Suomesta maailmalle

Motör Circus on show, joka edistää sähköautoilua sirkustaiteen ja fyysisen teatterin keinoin. Tähtäimessä on myös toisen päätähden sähköistäminen.

Motör Circus tähtää Kannelmäestä maailman maineeseen. Strategia kuulostaa vähintäänkin erikoiselta, mutta taiteen saralla tavallisuus on lähinnä kirosana, joten valittu strategia saattaa hyvinkin olla kohdallaan.

Motör Circus

Motör Circus on esitys, jonka tarkoituksena edistää sähköautoilua sirkustaiteen ja fyysisen teatterin keinoin. Kiertävä sirkusesitys yhdistää akrobatiaa, fyysistä komiikkaa, esinemanipulaatiota ja livemusiikkia rock-asenteella.

Motör Circus

Sirkustaiteilija Eikka Alatalo kertoo esityksen edistävän myös tietoisuutta ympäristöystävällisestä ja taloudellisesta autoilusta humoristisesti ja hyvässä hengessä. Sen myötä esityksen toinen päätähti, terroristipakunakin tunnettu pallokeulainen Volkswagen Transporter T2 tullaan muuntamaan sähköautoksi.

Motör Circus

Aikataulu on vielä avoin, sillä taiteilija aikoo muuntautua myös mekaanikoksi ja sen myötä ryhtyä muunnostöihin omatoimisesti.

– Matkahan se tärkein on, eikö?

Motör Circus on siis samaan aikaan oodi tee-se-itse kulttuurille sekä tavallaan myös tulevaisuuden teknologialle.

Hankkeen vaiheita voi jatkossa seurata esimerkiksi YouTubessa.

Soiva Volkswagen

Auto on omistajansa mukaan vuosimallia 1979. Varustus noudattaa toistaiseksi perinteistä linjaa ja ajoneuvon kunto on linjassa elämää nähneiden ikätoveriensa kanssa.

Motör Circus

– Välillä se toimii, välillä ei. Sellaisiahan ne vanhat autot on, Alatalo esittelee.

Autossa on myös jotain ainutlaatuista, jota ei minkään merkin kattavaltakaan lisävarustelistalta tiettävästi vielä löydy. Soiva katto on oleellinen osa esitystä. Matto tunnistaa Alatalon liikkeiden painallukset ja musikaaliseksi osoittautuva auto vastaa.

Motör Circus

Katse Kannelmäestä maailmalle

Esityksen maailman ensi-ilta tapahtui maanantaina 28.5. Kanneltalon tuntumassa Helsingin Kannelmäessä ja keräsi katsomon täydeltä uteliaita. Nuorimmat katsojat saapuivat paikalle vaunuilla, hieman varttuneemmat rollaattorien tukemana.

Motör Circus

Alatalo vaihtaa roolia lennossa ja Volkswagenin katolle kirmaavasta akrobaatista kuoriutuu muun muassa maailman parasta rock-sävelmää basson, ruuvinvääntimen ja efektilaitteiston kanssa kehittelevä muusikko.

Motör Circus

Varhaisesta kesästä ja vapusta niin sanotusti koko rahalla nauttineet paikalliset huutelevat ohjeita, kannustusta ja elämänviisauksia esityksen edetessä. Kannelmäki elää vahvasti mukana esityksessä.

Eturivin lapset pysyvät kiltisti estradin tuntumassa ja pääsevät osallistumaankin.

Motör Circus

Hieman varttuneempi herra hullaantuu esityksestä siinä määrin, että kömpii yllättäen estradille. Henkilökunta saattaa eksyneen setämiehen käsikynkässä hieman sivummalle. Esityksen kulkua moinen ei hetkauta.

Motör Circuksen kiertue etenee kesän kuluessa muualle Suomen ja jatkaa matkaansa Alatalon mukaan myös halki Euroopan.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat