Finish Kare Super Concentrated Shampoo

Ajoneuvot Autonhoito 22.9.2018

Testi: Finish Kare Super Concentrated Shampoo – ei vakuuta

Finish Kare Super Concentrated Shampoo ei ole sitä mitä lupaa. Testasimme shampoon ja tunteet jäivät varsin ristiriitaisiksi.

Vahatun, tai muuten suojatun, auton ylläpitopesu on toivottavasti yleinen toimenpide. Vahaturvallisen käsinpesun ohjeistus löytyy jo Moottorin autonhoitojuttusarjasta, joten emme palaa siihen. Usein pesevällä kuluu runsaasti autoshampoota ja siksi Finish Kare Super Concentrated Shampoo pääsee tällä kertaa testipenkkiin.

Finish Kare shampoopesu

Pesu on yleinen toimenpide, joten siihen valittavalla välineistöllä ja käytettävillä menetelmillä on tärkeä merkitys maalipinnan säilymisen kannalta.

Suosimme auton ylläpitopesuun tavallisia vahaturvallisia autonpesuaineita. Vahaa tai muuta suojaa sisältävät pesuaineet lupaavat paljon, mutta lunastavat vähän. Pintaan jäävä suoja on luvalla sanoen heikko ja samalla joudutaan tekemään kompromisseja muiden ominaisuuksien suhteen. Näin ainakin toistaiseksi kokeilemiemme tuotteiden osalta.

Moottorin autonhoitojuttusarjassa on pohdittu jo aiemmin shampoon valinnan vaikeutta. Samassa jutussa kerrottiin lisäksi shampoon tärkeimmistä ominaisuuksista, joten aiheeseen kannattaa tutustua siellä. Pidemmittä puheitta on kuitenkin siirryttävä tämänkertaisen arvostelun pariin.

Pesutarpeet

Shampoon lisäksi käsinpesuun on suositeltavaa varata pari ämpäriä, pesuväline sekä tietenkin juoksevaa vettä.

Finish Kare Super Concentrated Shampoo

Finish Kare on Yhdysvaltain Kaliforniasta tuleva yritys, joka on oikeastaan erikoistunut komposiittiteollisuuden muotinirrotusaineisiin. Siihen liitettiin kuitenkin autonhoito-osaamista muutaman mutkan kautta ja 2000-luvulla autonhoitotuotteet ovat tulleet muotinirrotusaineiden rinnalle.

Finish Kare Super Concentrated Shampoo #118SC

Finish Kare Kaliforniasta valmistaa tätä #118 shampoota, jonka laimennussuhde on 1:150.

Auton maalipinnalle tarkoitettujen ylläpesushampoiden valikoima kattaa kaksi tuotetta. Nämä ovat #1016 Poly-Wash & Wax Concentrate sekä #118SC Super Concentrated Shampoo. Ensimmäinen on nimensä mukaisesti vahashampoo, mutta tällä kertaa testaamme jälkimmäistä.

Kuten on huomattavissa, Finish Kare numeroi tuotteensa nimeämisen lisäksi. Numerolla 118 saa vahaturvallisen ylläpitopesuihin sopivan pesuaineen. Pakkauskoko on alkuperämaan mitoilla 32 oz (fluid ounce), joka vastaa 946 millilitraa. Vajaan litran kokoinen pakkaus maksaa noin 14 euroa.

Finish Kare #118SC kulutus

Pakkauksesta on otettu vain yhteen käyttökertaan tarvittava määrä, mutta ainetta on kulunut varsin paljon – tarkalleen 66 millilitraa.

Tästä päästään siihen, että #118 pettää lupauksensa. Super Concentrated Shampoon laimennusuhde (1:150) ei ole kovin superisti tiivistetty. Useat markkinoilla olevat pesuaineet voidaan laimentaa suhteessa 1:2000. Laimennussuhteella tarkoitetaan sitä kuinka monta osaa tuotetta tulee käyttää kuinka moneen osaan vettä.

Näin ollen 10 litran ämpäriin tarvitaan 66 millilitraa pesuainetiivistettä. Yhden pesukerran hinta on tällä laimennuksella lähes euron. Vertailun vuoksi esimerkiksi aiemmin kokeillulla Auto Finesse Latherilla pesukerta maksaa vain noin puolet tästä.

Finish Kare Super Concentrated Shampoo -pakkaus

Super Concentrated Shampoo on syvän sinivihreä neste.

Yksi 946 millilitran pakkaus riittää 10 litran ämpäriä käytettäessä 14 pesukertaan. Näin ollen shampoovarastoja joutuu myös täydentämään varsin usein, joka on kustannuksen lisäksi ylimääräinen vaiva. Vertailun vuoksi aiemmin mainitusta Latherista riittää lähes puolet pienemmästä pakkauskoosta kaksi kertaa pidemmälle.

Testissä

Finish Kare Super Concentrated Shampoo on lähes syvänmeren sinivihreä neste. Sen koostumus on myös varsin nestemäinen eli viskositeetti on alhainen. Tuoksu ei nouse mainittavasti esille.

Finish Kare Super Concentrated Shampoo pesu

Finish Karen shampoo vaahtoaa hyvin, mutta liukuu keskinkertaisesti.

Tuotteen saa vaahtoamaan varsin runsaasti, mutta vaahdolla ei ole mitään merkitystä pesemisen kannalta. Toisia se saattaa esteettisistä syistä kuitenkin kiinnostaa. Liukkaus on varsin keskinkertainen, joka on ehkä shampoon tärkein ominaisuus.

Pesutehosta on aina hieman hankala sanoa, mutta kesällä tapahtuneiden kokeiluiden aikana ei havaittu ongelmia eikä poikkeuksellista erinomaisuutta. Tuote toimii pesutehon osalta tavallisen vahaturvallisen shampoon tavoin. Normaali lika irtoaa, mutta esimerkiksi kirvanjätökset ja pihka eivät.

Finish Kare Shampoohuuhtelu

Huuhtelun jälkeen saa puhtaan lopputuloksen ja vahapinta on säilynyt hyvänä.

Itse tuotteessa ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta ongelmallisesti ei myöskään mitään erityisen mainiota. Heikon laimennussuhteen ja siitä johtuvan korkeahkon kustannuksen takia suosittelemme muita tuotteita. Esimerkiksi aiemmin testissä ollut Auto Finesse Lather on allekirjoittaneen mielestä parempi shampoo.

 

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat