Ajoneuvot | Uutinen | 16.10.2019

Unelmat ja arkitodellisuus: BMW esittelee etuvetoisen 2-sarjan Gran Coupén

Huokea ja tilava coupe-BMW kuulostaa unelmalta, mutta…

Jaa artikkeli

Coupé-korinen BMW on ajatustasolla automaailman unelmaa. Silkinpehmeä rivikuutonen, upean tasapainoinen ajettavuus ja hillityn ajaton tyyli sopivat unelmissa jonnekin Ranskan Rivieraan tai Alpeille.

Arki on automaailmassakin jotain muuta: tarvitaan tilaa, taloudellisuutta ja jotain, mihin juuri ja juuri on varaa.

BMW 2-sarjan Gran Coupe

Ideatasolla uusi BMW 2-sarjan Gran Coupé onkin mainio silta unelmien ja arjen välillä. Nimi lupaa hieman unelmatason hohtoa, neliovisuus ja mallisarja taas vihjaavat tavoitettavuudesta ja käytettävyydestä.

Käytäntö onkin sitten enemmän mielipiteestä kiinni: 1-sarjan etuvetorakenteesta venytetty viistoperäinen sedan on saanut X4 ja X6 -malleista tutut perälinjat, joiden ajattomuudesta voisi keskustella. Siihen lehdistötiedote ainakin yllyttää, sen verran monin sanakääntein uutuuden linjojen rohkeutta ja niiden emotionaalista rikkautta kuvaillaan. Sivulinjaa kuvaillaan dynaamisesti venytetyksi. Makuasia.

BMW 2-sarjan Gran Coupe

Ykköstä pidempi

BMW kehuu auton kehittynyttä etuvetoarkkitehtuuria, jonka luvataan nostavan luokan ajettavuusodotukset aivan uudelle tasolle.

BMW 2-sarjan Gran Coupé on 4526 milliä pitkä, 1800 milliä leveä ja 1420 milliä korkea. Sen akseliväli on 2670 milliä – siis pituutta lukuun ottamatta identtiset lukemat 1-sarjan kanssa. Auton tavaratilan kerrotaan vetävän 430 litraa.

BMW 2-sarjan Gran Coupe

BMW 2-sarjan Gran Coupé (mallikoodi F44) on tarjolla 16–19 -tuumaisin vantein. Alustavaihtoehtoja on kolme: vakioalusta, 10mm madallettu M Sport -jousitus tai adaptiivinen iskunvaimennus.

Moottorivaihtoehtoja on alkuun kolme: 3-sylinterinen 140-hevosvoimainen 218i, 4-sylinterinen diesel 220d (190hv) ja lippulaiva M235i xDrive 306 hevosvoimallaan.

218i tarjotaan kuusivaihteisella manuaalilla tai 7-portaisella kaksoiskytkinvaihteistolla. 220d:n parina 8-portainen automaatti, minkä Sport-versio on myös M235i xDrivessä. Nimensä mukaisesti viime mainittu on myös nelivetoinen.

BMW 2-sarjan Gran Coupe

M235i xDriven sisarmalli BMW M135i xDriven ensituntumat voit lukea täältä.

 

Jaa artikkeli

Keskustelu