Ajoneuvot | Uutinen | 15.10.2019

Uuden Golfin luonnoskuvat julki – osaatko hahmottaa miltä auto tulee näyttämään?

Volkswagenin nykytuotannon varmasti legendaarisin malli, Golf, on antanut odottaa julkistustaan. Myöhemmin lokakuussa paljastettavasta Golfista julkaistiin vihdoin ensimmäiset hahmotelmat.

Jaa artikkeli

Kesäkuussa Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess kertoi vaativansa uuden, kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golfin markkinoille vuoden loppuun mennessä. Pääasialliseksi syyksi mallin julkistamisen myöhästymiseksi on kerrottu ohjelmiston kehitysongelmat: uudessa Golfissa kerrotaan olevan koodia jopa sata miljoonaa riviä.

Aiemmin valmistaja on julkaissut Golfista ainoastaan naamiokuvan. Nyt nähtävillä on myös muutama hahmoteltu kuva niin auton sisä- kuin ulkopuoleltakin.

Yhtäläisyyttä ID.3:een?

VW_Golf_MK8_hahmotelma2.jpg

Sisätiloista paljastetaan muun muassa suuri, yhtenäinen digitaalinäyttö.

Mielenkiintoista on myös nähdä, miten paljon 8. sukupolven Golfissa hyödynnetään ID.3-sähköauton kehitystötä. ID.3 esitteli muun muassa tietoviihdejärjestelmästä uuden sukupolven. Järjestelmä nähtäneen täyssähköautojen ulkopuolellakin, sillä Frankfurtin autonäyttelyssä ID.3:n sissarmalli Seat El-Bornissa järjestelmän ajotietokoneen alta löytyi niin start-stop -asetus kuin polttaineen keskikulutuskin. Todennäköisesti uusi tablettimaisempi järjestelmä nähdään Golfissakin. Toisaalta yllä olevan konseptikuvan perusteella Golfin mittaristo on huomattavasti kattavampi kuin ID.3:ssa esitelty äärimmäisen pelkistetty digimittaristo.

Volkswagen ID.3

Nähdäänkö Golfissa versio ID.3:n tietoviihdejärjestelmästä?

Kauaa uutta Golfia ei enää tarvitse odottaa: Auto paljastetaan muutaman viikon päästä torstaina 24. lokakuuta Berliinissä. Moottori raportoi tietysti paikan päältä.

Lähde ja kuvat: Volkswagen, ID.3:n mittaristo: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu