Ajoneuvot | Historia | Moottoripyörät | Moottoriurheilu | 12.4.2019

Yamaha kunnioittaa legendaarisen kilpamoottoripyöräilijä Jarno ”Paroni” Saarisen muistoa

Yamaha Motor kunnioittaa Jarno Saarisen muistoa Suomen Tokion-suurlähetystön järjestämässä tapahtumassa, jossa juhlistetaan Suomen ja Japanin satavuotisia diplomaattisuhteita.

Jaa artikkeli

Turusta kotoisin oleva Jarno Saarinen oli sukupolvensa lahjakkaimpia kilpamoottoripyöräilijöitä. Ensimmäiseen MM-osakilpailuunsa hän osallistui kotiyleisön edessä Imatranajoissa 1968, jolloin kotiintuomisina oli 125-kuutioisten luokan yhdeksäs sija. Samalla radalla Saarinen myös varmisti vuoden 1972 250-kuutioisten luokan maailmanmestaruuden, joka oli ensimmäinen suomalaisen voittama ratamoottoripyöräilyn soololuokkien maailmanmestaruus. Saarinen ajoi vuonna 1972 ensimmäistä kauttaan tehtaan tukemana ja kiisi Yamaha TD-3 -kaksitahtipyörällään neljään osakilpailuvoittoon ja lopulta 250-kuutioisten luokan maailmanmestariksi. Samana vuonna Saarinen sijoittui 350-kuutioisten luokan maailmanmestaruussarjassa toiseksi voittaen kolme osakilpailua Yamahan TR-3-pyörällä.

Jarno Saarinen

Vuonna 1973 Saarinen johti sekä 250- että 500-kuutioisten luokan maailmanmestaruussarjaa, kun hän sai traagisesti surmansa Nations Grand Prix’ssa Italian Monzassa. Saarinen nimettiin MotoGP:n Hall of Fameen vuonna 2009. Uransa aikana Saarinen voitti 15 osakilpailua.

Yamaha kunnioittaa muistoa

Yamaha Motor kunnioittaa Saarisen muistoa ja saavutuksia Yamahalla Suomen suurlähetystön avoimessa tilaisuudessa Tokiossa 14. huhtikuuta. Tapahtuma on osa Suomen ja Japanin satavuotisen ystävyyden juhlintaa.

Tilaisuudessa Yamaha Motor Corporationin pääjohtaja Yoshihiro Hidaka lahjoittaa Saarisen leskelle Soilille valokuva-albumin, johon on koottu alkuperäisiä valokuvia Saaristen vuoden 1972 vierailusta Japaniin. Vierailu liittyi Jarnon voittaman maailmanmestaruuden juhlintaan.

Tilaisuuden jälkeen valokuvanäyttely on nähtävillä Yamaha Motor Communication Plazassa, Japanin Iwatassa 16.4.–31.5.2019.

Yamaha Motor Communication Plaza
Osoite: 2500 Shingai, Iwata, Shizuoka, 438-8501, Japani
Verkkosivusto: https://global.yamaha-motor.com/jp/showroom/cp

Lähde ja kuvat: Yamaha

Jaa artikkeli

Keskustelu