Mainos

Kumppaniartikkeli Best-Caravan 2.5.2019

Tässä on Suomen ylellisin matkailuauto! Pyörillä kulkeva luksuskaksio maksaa liki 760 000 euroa

Concorde Centurion tarjoaa matkantekoa luksusluokassa. Hienostunut maantieristeilijä vie viiden tähden matkalle, jolta ei halua palata arkeen.

Kesällä 2019 Best-Caravanille saapuva Concorde Centurion 1165 GSI on 27,5 m2 täyttä unelmaa. Pyörillä kulkevassa luksuskaksiossa yhdistyy Mercedes-Benzin laadukkuus, hi-tech ja ylellinen sisustus, joille ei löydy vertaa matkailuautomarkkinoilla.

Centurion majoittaa mukavasti neljä ja kestittää isommankin porukan tyylillä.

Tyylikkyys säväyttää

Concorde Centurion 1165 GSI:n hienostunut sisustus ja tyylikäs valaistus saavat huokaisemaan waaa-uu. Tumman pähkinäisten kalusteiden pyöreät muodot soljuvat saumattomasti pyöristettyihin seinäpaneeleihin. LED-valojen loisteessa säilytys- ja keittiökalusteiden silkkimäiset teräselementit säihkyvät kilpaa.

Tummien kalusteiden keskeltä kohoaa arvokkaana olohuoneen vaalea nappanahkainen istuinryhmä, jonka säädettävät mekanismituolit kutsuvat pehmeään syleilyynsä siemailemaan lasillisen Château Pétrusta ja nauttimaan katosta laskettavan LED-taulutelevision annista. Päiväunet onnistuvat motorisoidussa lepotuolissa paremmin kuin hyvin. Yötä varten kannattaa unille siirtyä ohjaamon päälle laskettavaan parivuoteeseen, jos paikat makuuhuoneen saarekesängyssä on jo varattu.

Tilava luksuskaksio

Centurionin jokaisessa huoneessa on oma ilmeensä. Olohuoneen ja keittiön luksusjahdin kannelta siirrytään kylpyhuoneen vaalean marmorimaiseen harmoniaan. Ajoneuvon keskellä sijaitseva tilava kylpyhuone toimii luksuskaksion tilanjakajana. Etuosan olohuone keittiöineen ja takaosan makuuhuone on erotettu kylpyhuoneesta liukuovilla. Suihku ja WC sijaitsevat omissa tiloissaan.

Kolme porrasaskelmaa johdattelee kylpyhuoneesta makuuhuoneeseen, jossa kannattaa riisua kengät ja upottaa varpaat pehmeään kokolattiamattoon. 180 x 200 cm saarekevuoteen vastapäätä löytyy 32 tuuman LED-taulutelevisio.Kaappitilaa on yllin kyllin ja aamuvirkun kokin astian kilistelyt eivät kuulu makuuhuoneeseen kahden oven läpi.

Hi-techillä lisää tilaa

Centurion on täynnä teknologisia innovaatioita, joista mielellään nauttisi kotioloissakin. Jo valmiiksi avaraan keittiöön saa lisää työtilaa sähköistetystä laskutasosta, joka lipuu ulos päätason alta. Tilava jääkaappi-pakastin (160/29 l), astianpesukone, keraaminen induktioliesi ja uuni tekevät keittiömestarin elämästä helppoa.

Concorde Centurionin erikoisuus on sähköisesti suurennettava olohuone. Auton vasemmalla puolella oleva levitysosa muodostaa vajaan puolen metrin syvyisen erkkerin, jolla olohuoneeseen saa lisää avaruutta auton ollessa pysäköitynä. Myös olohuoneen verhot ovat sähkösäätöiset. Lisäksi vakiovarusteisiin kuuluu sähkökäyttöinen kattomarkiisi (2 x 4,5 m), jolla saa lisäoleskelutilaa ulos.

Kyydissä kulkee kaupunkiauto

Erikoista on myös se, että Centurionissa voi kuljettaa A-segmentin henkilöautoa.

Centurionin perässä makuuhuoneen alla sijaitsee autotalli, johon mahtuu kaupunkiauto, jolla kauppareissut ja päiväretket hoituvat kätevästi. Auton pysäköinti talliin hoituu kiskoja pitkin vinssin avulla.

Myös turvallisuudesta on pidetty huolta. Hälytysjärjestelmä kuuluu vakiovarusteisiin ja se kattaa sisätilat, oven ja autotallin luukun. Neljän kameran Birdview-järjestelmä tarjoaa 360-asteen näkymän ajoneuvon ympäristöön.

Centurionin myötä jää kadonneiden matkailuauton avainten metsästys myös historiaan. Ovi ja takatallin luukku toimivat ohjauskoskettimilla ja niitä ohjataan älypuhelinsovelluksella tai kojelaudasta.

Mercedes-Benzin taattua laatua

Lähes 12 m pitkä, 2,5 m leveä ja 3,85 m korkea Concorde Centurion 1165 GSI on rakennettu Mercedes-Benzin Actros-alustalle. 6-sylinterinen 12,7 litran moottori tuottaa 476 hevosvoimaa vääntömomentin ollessa 2 300 Nm. Myös kääntösäde on sopivan muikea, eikä ajaminen serpentiiniteillä lisää harmaita hiuksia.Dieseltankkiin mahtuu 500 litraa menovettä, jonka pakokaasujen typpioksidipäästöjä AdBlue-liuos pienentää.

Centurionin vesisäiliöt ovat myös aitoa Concordea. Reilun kokoista 470 litran raikasvesisäiliötä ei tarvitse olla täyttämässä joka kylässä. Harmaavedet sujahtavat 370 litran säiliöön, jonka tyhjennysletku löytyy alustasta.

Concorde Centurion 1165 GSI lämpiää nestekiertoisella keskuslämmityksellä, joka antaa tasaisen lämmön ympäri ajoneuvoa. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa on kummassakin oma kattoilmastointinsa, joiden avulla isäntäväelle ei tule hiki helteelläkään. Centurionin kahta litiumakkua (24 V/180 Ah) voi verkkovirran lisäksi ladata vakiovarusteisiin kuuluvilla aurinkopaneeleilla.

Concorde Centurionia valmistetaan tilauksesta ja odotusajat saattavat olla pitkähköjä. Best-Caravanille kesällä saapuvaan Concorde Centurion 1165 GSI:hin voi tutustua Hyvinkään Best-Caravanissa ja Caravan-messuilla Lahdessa 19.9.-22.9.2019.

Jaa artikkeli
Mainos