NHTSA tweet

Liikenne Uutinen 17.5.2016

Aijai, tekstaatko ajaessa? NHTSA syyllistää julkisesti.

Yhdysvaltalaisen NHTSA:n suoraan yksittäisiä kuljettajia puhutteleva some-kampanja lienee tehokas mutta työläs.

Yhdysvaltain liikenteen turvallisuusvirasto NHTSA on uudessa #justdrive-kampanjassaan hyödyntänyt viranomaistaholle poikkeuksellista keinoa älypuhelintaan näpräävien kuskien näpäyttämiseksi. Virasto on nimittäin tweetannut julkisesti suoraan ihmisille, jotka ovat tavalla tai toisella myöntäneet käyttävänsä kännykkää ajaessa.

eli vapaasti käänneltynä:

– Toooosiiiiaaaan täytyy lopettaa tekstaaminen ja ajaminen liikenteessä, kommentoi esimerkiksi käyttäjä @azur_buljic tweetissään, johon virasto vastasi julkisesti näin:

– Jep, niin sun tooosiiaaaan täytyy @azur_buljic. Vältä puhelinta ja #ajavain. Mikään viesti ei ole kolarin tai hengen arvoinen, vastasi virasto suoraan käyttäjälle, kaikkien näkyvillä.

Suoraan yksittäisiä kuljettajia puhutteleva sosiaalisen median kampanja lienee tehokas mutta työläs tapa muistuttaa tärkeästä asiasta. Suomessa vastaavaa asiaa on ajanut Liikenneturva kampanjallaan ”Kun ajat, aja.”.

NHTSA on viime aikoina muutenkin hakenut viestinnässään vetoapua voimakkaasta sosiaalisen median hyödyntämisestä, käyttäen hashtageja ja meemikuvia sanomansa tehostamiseksi. Virasto esimerkiksi kiittelee Beatlesin klassista Abbey Road -levyä oikeaoppisesta tien ylittämisestä: ”Suojatietä pitkin eikä yhtään älylaitettä. Beatlesin Abbey Road ansaitsee tähden meidän kirjoissamme!”

Lähde: The Verge, NHTSA, Liikenneturva, kuva: Kaisa Tanskanen / Liikenneturva

Jaa artikkeli