Liikenne | Uutinen | 3.12.2019

Bensiini yhä suomalaisten ykkösvaihtoehto, ladattava hybridi kiinnostaa dieseliä enemmän

Käyttövoimakarkelot ovat tuoneet uusia varteenotettavia vaihtoehtoja suomalaistenkin arkiautoiksi, mutta bensiinimoottori on silti suurimman osan suosikki, selviää LähiTapiolan kyselytutkimuksesta.

Jaa artikkeli

Sähköautojen määrä Suomessa on kasvamassa, mutta suurin osa suosii yhä bensiiniä yli muiden, kertoo vakuutusyhtiö LähiTapiola. Ensiaskeleen sähköistymiseen moni olisi kuitenkin valmis ottamaan hybridiauton muodossa.

Vakuutusyhtiön Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan lähes puolet (47 prosenttia) suomalaisista harkitsisi ensisijaisesti bensiinimoottoria, jos olisi nyt hankkimassa autoa. Yli kolmannes voisi harkita myös ladattavan hybridiauton ostamista, kun dieselauton olisi halukas hankkimaan alle 20 prosenttia.

Seuraavaksi suosituimpana käyttövoimana listalla ilmenee ei-ladattavat hybridiautot, jotka kelpaisivat 17 prosentille kyselyyn vastanneista. Lähes samaan lukemaan pääsevät täyssähköautot, jollainen voisi kelvata 14 prosentille. Kaasuauto herättää kiinnostusta 12 prosentissa.

– Kasvava kiinnostus sähköautoihin näkyy kyselytutkimuksessa selvästi. Melko alhainen kiinnostus dieselautoja kohtaan on hiukan yllättävää, sillä ne edustavat edelleen varsin merkittävää osaa Suomen autokannasta. Kiinnostus antaa osviittaa, mutta toki harkinnasta on vielä matkaa varsinaiseen ostopäätökseen, LähiTapiolan kehityspäällikkö Henna Saarelainen kertoo.

– Huomionarvoista on, että kaasuautoa voisi harkita lähes yhtä moni kuin täyssähköautoa, vaikka kaasuautot ovat olleet huomattavasti näitä vähemmän esillä julkisessa keskustelussa, Saarelainen jatkaa.

Täyssähköautot kiinnostavat kyselyn tulosten mukaan etenkin nuorempaa ikäluokkaa, 25–44-vuotiaita. Heidänkin keskuudessaan perinteinen bensiinimoottori ja ladattava hybridiauto nousevat todennäköisimmiksi vaihtoehdoiksi.

Listasimme aiemmin eri käyttövoimien vahvuuksia ja heikkouksia, käy tutkimassa mikä sopisi parhaiten sinulle!

Lähde: LähiTapiola Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu