Liikenne | Uutinen | 18.7.2019

Junalla juhlimaan tyytyväisenä – VR varautuu kesäfestareihin lisävuoroin

Kesäfestarit ja Väyläviraston ratatyöt aiheuttavat muutoksia junien aikatauluissa. Asiakkaiden tyytyväisyys varsinkin kaukoliikenteessä on parantunut.

Jaa artikkeli

Suomalaisten viihtyvyys raiteiden päällä on VR:n mukaan kasvussa. Pitkiä matkoja taitettiin kesäkuussa yli 1,2 miljoonaa kappaletta. Määrä on 13 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Matkustusmäärän lisäksi myös matkustajien tyytyväisyys on parantunut. VR mittaa asiakastyytyväisyyttä neljä kertaa vuodessa NPS-mittauksella suositteluhalukkuuden perusteella. Kaukojunien NPS on noussut huhti-kesäkuu jaksolla viiteenkymmeneen, joka on raitioliikennöitsijän mukaan erinomainen tulos. Lähijunissa tyytyväisyys on matalammalla tasolla, päälle kolmenkymmenen, mutta sekin on parempi tulos kuin alkuvuodesta.

Matkustajien tyytyväisyys junaliikenteen täsmällisyyteen parantui niin kauko- kuin lähijunissakin. Lisäksi kaukojunissa ollaan aikaisempaa tyytyäisiä kuulutuksiin. Kehittämistä on havaittu parantamisesta huolimatta täsmällisyydessä. Lisäksi siisteys ei ole matkustajien mielestä vielä kunnossa.

Lisäjunia festarikansaa varten

Tänäkin kesänä ympäri Suomea järjestetään lukuisia festareita. Moni juhlija valitseekin matkustamiseen junan, jonka ansiosta ei esimerkiksi tarvitse kaveriporukassa arpoa ajokuntoista kuljettajaa poislähdön koittaessa.

VR_Junaliikenne

Myös VR tiedostaa junan suosion liikkumisvälineenä festareille ja junavuoroja on lisätty muun muassa Metallican Hämeenlinnan konserttia, Tampereen Blockfestiä, PoriJazzia, Kotkan Meripäiviä ja Jyväskylän Neste Rallya varten.

Lisäksi VR tekee yhteistyötä Kouvolan Asuntomessujen kanssa, jotka järjestetään 12.7.–11.8.2019. Helsingistä junamatka Kouvolaan kestää esimerkiksi alle 1,5 tuntia ja juna-asemalta on järjestetty ilmainen kyyditys messupaikalle.

Ratatyöt vaikuttavat aikatauluihin

Eri puolella Suomea Väyläviraston ratatyöt vaikuttavat läpi kesän junamatkojen aikatauluihin. Esimerkiksi Kouvola–Kotkan satama-välillä junat korvataan busseilla 29.7.–11.8, lisää ratatöistä näet Väyläviraston netistä.

Helsingin ratapihan parantamiseksi tehtävät ratatyöt ja lisäraiteen rakentaminen vaikuttavat Pasilan junaliikenteeseen. Helsingin Seudun Liikenteen lähijunat E ja Y eivät kulje arkisin 15.–28.7. Liikennettä korvataan U- ja L- junilla. Myös muiden junien aikataulut saattavat myöhästyä. Huomattavaa myös on Pasilan laiturinumeroinnin muuttuminen.

Uudet aikataulut tulevat voimaan 12.8. jolloin tapahtuu myös muutoksia lähijunien pysähdyksissä. Lisäksi N-junat lopettavat liikennöimisen. Kaukoliikenteen puolella Helsingin ja Turun väliset aamun ja iltapäivän nopeat vuorot tekevät paluun.

Lähde: VR Kuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu