K-Lataus K-Auto yrityslaskutus kuluveloitus sähköauto lataus

Liikenne Uutinen 7.4.2022

K-Auto vastaa yritysten ja yritysautoilijoiden tarpeeseen – ei enää kululaskujen kanssa tuskailua

Suurin osa Suomessa myydyistä sähköautoista on työsuhdeautoja vapaalla autoedulla. Uuden palvelun kautta työsuhdeautoilijan lataussähköt saa keväästä alkaen laskulle.

Kululaskujen tekeminen on usein vastenmielinen, mutta välttämätön paha, joka tahtoo helposti jäädä muiden töiden jalkoihin. Monesti hankala prosessi, joka vie aikaa eikä liity millään tavalla kovinkaan monen työntekijän ydinosamiseen. Kululaskut tehdään pakon edessä viime hetkellä, kun työnantaja sitä vaatii. Tämä voi olla työsuhdeautoilijoillekin tuttu tilanne.

K-Autossa tämä työpaikkojen kululaskuongelma on tiedostettu. K-Auto lanseeraa yrityslaskutuspalvelun, jossa yrityksen työsuhdesähköautoilijoiden sähköautojen lataukset K-Lataus -latauspisteissä saadaan laskutettua yhdellä samalla yritystililaskulla.

K-Auto lanseeraa palvelun yritysten käyttöön kevään aikana. Sitä on testattu ja kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa alkuvuoden aikana. Palvelu on yrityksille maksuton.

– Moni vapaan autoedun työsuhdesähköautoilija on tähän asti joutunut tekemään aina erillisen kululaskun työnantajalleen, kun lataa autoaan julkisella latauspisteellä. Kun oma työnantaja ottaa laskutuspalvelumme käyttöön, se tarve vähenee. Tämä säästää aikaa työntekijöiden arjessa sekä lisää työsuhdesähköautoilun yleistä houkuttelevuutta”, K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff uskoo.

K-Lataus Yritystili -palvelussa voi myös seurata työntekijöiden lataustapahtumia ja -kuluja sekä lisätä tai poistaa käyttäjiä tililtä. Palvelun tavoitteena on säästää niin työsuhdeautoilijoiden kuin myös muiden kululaskujen käsittelijöiden aikaa yrityksissä, kun kululaskujen käsittelytarve yrityksissä vähenee.

K-Autossa uskotaan, että palvelulla saadaan helpotusta monen työsuhdeautoilijan arkeen – Suomessa iso osa sähköautoista on työsuhdekäytössä ja suurimalla osalla työsuhdeautoilijoista on vapaa autoetu.

K-Auton K-Lataus -latauspisteitä on tällä hetkellä yli sadan K-kaupan yhteydessä ympäri maan. K-Auto Oy toimii Suomessa useiden automerkkien, muun muassa Volkswagenin, Audin sekä Seatin maahantuojana ja markkinoijana.

Teksti: Manu Tuppurainen Lähde ja kuva: K-Auto

Jaa artikkeli