10.4.2016

MoTukkapalvelu – Kriisiapua motoristeille

MoTukka onnettomuuskuva

Älä jää yksin onnettomuuden jälkeen.

Suomen Motoristit ry (SMOTO) on aloittanut kriisipalvelun tarjoamisen traumatisoivan tapahtuman kokeneille motoristeille. Esimerkkinä avun tarvitsijasta on vakavaan liikenneonnettomuuteen tai vaikka läheltä piti -tilanteeseen joutunut motoristi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Auttajatkin ovat motoristeja

Kaikilla SMOTOn kriisipalvelun työntekijöillä on kriisityöntekijän koulutus. Lisäksi he ovat itse motoristeja, joten heillä on ymmärrystä sekä kuunnella että antaa neuvoja miten selvitä traumatisoivasta tapahtumasta ja miten lieventää tapahtuman jälkeisiä tunnereaktioita. Kriisityöntekijöillä on täysi vaitiolovelvollisuus. Palvelu on maksuton. Toiminta rahoitetaan SMOTOn kautta sekä lahjoituksin.

MoTukkapalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai jättää soittopyynnön. Tapauksesta riippuen palvelu voi sisältää yhden tai useamman puhelinkeskustelun kriisityöntekijän kanssa. Yhtä hyvin palvelu voi pitää sisällään henkilökohtaisen tapaamisen. Kriisityöntekijät käyvät myös moottorikerhoissa ja kilpailutapahtumissa kertomassa toiminnasta.

Kriisityöntekijä Jyrki Koivujuuri

Elämä takaisin raiteille

– MoTukkapalvelussa lähdetään rakentamaan henkistä hyvinvointia onnettomuuden jälkeen. Jotta avun tarvitsija pääsisi mahdollisimman nopeasti takaisin normaalitilanteeseen ja -elämään onnettomuuden jälkeen, kertoo kriisityöntekijä Jyrki Koivujuuri.

Avun tarve ja laatu voivat vaihdella paljonkin sen mukaan, minkälaisesta onnettomuudesta on kyse. - Jos avun tarvitsija on kilpailussa reisiluunsa katkaissut 11-vuotias juniori tai kilpailussa onnettomuuspaikalle ensimmäisenä saapunut ja tapahtumasta järkyttynyt toimitsija, niin jokainen ymmärtää avun olevan näissä tapauksissa hyvin erilaista, muistuttaa Koivujuuri.
Kuntoutuminen, työelämään palaaminen tai alaraajahalvaantuneen elämän uudelleen järjestely ovat esimerkkejä erilaisista avuntarpeista.

yliajo poro

Kuin Burana

Jos vähänkin on epävarma olo – onko oma tilanne sellainen että apua kannattaa ja voi hakea – niin Koivujuurella on yksinkertainen ohje tilanteen varalle.
– MoTukkapalvelun apua voi siinä mielessä verrata Buranan ottamiseen, että jos siltä tuntuu niin sen turha ottaminen ei haittaa.

Lisätietoja MoTukka-palvelusta ja yhteystiedot löydät: www.motukka.fi

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat