Liikenne Uutinen 28.6.2014

Näin kuljetat venettä trailerilla turvallisesti

Asiallisilla ja kunnossa olevilla varusteilla sekä kuljettajan maltilla vene liikkuu maallakin turvallisesti.

Keskikesälläkin venettä tarvitsee toisinaan siirtää myös maitse. Liikenneturvan koulutuspäällikkö Antero Lammi muistuttaa, että on tärkeää opetella veneen kuljettamiseen liittyvät asiat ennakkoon huolella.

Vinkit veneen kuljettamiseen trailerilla:

  1. Selvitä vetoauton perävaunumassa, trailerin omamassa, kantavuus ja jarrut. Tarkista veneen kokonaispaino ja se, riittääkö ajokorttisi kuljettamaan yhdistelmää.
  2. Ennen veneen kiinnittämistä traileriin, tarkasta trailerin rengaspaineet, valot ja vilkut sekä yleiskunto. Tarkastus tulee tehdä, oli kyseessä sitten oma, lainattu tai vuokrattu traileri.
  3. Sido vene huolellisesti hyväkuntoisilla sidontaliinoilla niin, ettei sidontaliinat pääse löystymään tai vahingoittamaan venettä. Sidontaliinojen tulee estää veneen liikkuminen mahdollisessa törmäystilanteessa ja liinojen kesto kannattaa ylimitoittaa veneen painoon nähden.
  4. Traileria vedettäessä saa ajaa enintään 80 kilometrin tuntivauhdilla. Erityisen tarkkana tulee olla tilaa vaativissa ja tiukoissa kaarteissa. Trailerissa veneen painopiste on korkealla ja liian kovalla vauhdilla ajetussa tiukassa kurvissa yhdistelmä saattaa kaatua.

Lähde: Liikenneturva

Teksti: Santeri Petrell

Jaa artikkeli