Liikenne 30.5.2023

Päivän kuva: palmun alta löytyi poikkeuksellisen tyylikäs liikennemerkki

Liikennemerkin ei tarvitse olla aina tylsä ja mitäänsanomaton. Splitin lentoaseman pihasta löytyi retrohenkinen Volkswagen Kleinbusin kuvalla varustettu liikennemerkki.

Liikennemerkeissä kuvien tulee olla yksinkertaisia ja selkeitä ymmärtää. Useimmiten liikennemerkit pyrkivät jonkinlaiseen neutraaliin lopputulokseen, josta Suomessa parhaiten tunnutaan muistavan 2020-luvun alussa tulleet uudet sukupuolineutraalit liikennemerkit.

Aina ei kuitenkaan tarvitse olla yksikertaista, neutraalia tai edes selkeää. Oheiset liikennemerkit löytyivät Kroatista, paikasta nimeltä Zračna luka Split, eli tuttavallisemmin Splitin lentokentältä. Lentokentän parkkialueella huomio kiinnittyi väkisinkin poikkeuksellisen retrohenkiseen liikennemerkkiin.

Liikennemerkeistä ylempi viittaa yksisuuntaiseen tiehen, mutta alempi Volkswagen Kleinbusin kuvalla varustetun liikennemerkin tarkoitus jäi meille vähän epäselväksi. Yksisuuntaisen tien molemmilla puolilla oli parkkiruutuja, mutta olivatko nämä sitten varattu pelkästään pakettiautoille? Ken tietää.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kuluneen kevään aikana Volkswagen Kleinbus ilmestyy yllättäen Moottorin matkaan. Aiemmin nappasimme päivän kuvan Kehä III:lla, jossa eteen osui astetta retrompi Volkswagen-kuljetus.

Lisää aiheesta

Jaa artikkeli