Sichuan Airlines

Liikenne Uutinen 11.8.2022

Ulappaliitäjän paluu: Sichuan Airlines operoi Helsinki-Vantaalle toisena kiinalaisoperaattorina pandemian jälkeen

Sichuan Airlines yhdistää Helsinki-Vantaan läntiseen Kiinaan, Chengdun kaupunkiin. Välillä kulkee erityisesti rahtia.

Eksoottista ulappalintua monisyisine merkityksineen tavataan siis miltei kolmen vuoden tauon jälkeen Helsinki-Vantaalla, Sichuan Airlinesin Airbus A330-koneiden peräsimessä. Kyseinen, lähinnä maan länsiosista operoiva kiinalaisyhtiö avasi reitin Chengdusta Helsingin kautta Kööpenhaminaan syksyllä 2019. Pandemia tunnetusti katkaisi valtaosan Kiinan lentoyhteyksistä läntiseen Eurooppaan, ja niin myös Sichuan Airlines keskeytti vasta aloittamansa liikenteen. Nyt Sichuan on kuitenkin Juneyao Airin jälkeen toisena kiinalaisoperaattorina tehnyt paluun Aasian-liikenteeseen jo vuosikausia nojanneelle Helsinki-Vantaalle.

Sichuan Airlines

Perjantailähdöt

Sichuanin aikataulu on erikoinen verrattuna suurimpaan osaan muista Helsingistä operoitavista Kaukoidän lennoista. Lento 3U3935 saapuu Helsinkiin hädin tuskin kukonlaulun aikaan, aamuneljältä. 3U3936 lähtee takaisin Chengduun kahden tunnin kääntöajalla jo kuudelta aamulla. Lennot operoidaan ainakin tässä vaiheessa vain perjantaisin.

Sichuan Airlines

Kiinalaisoperaattorina Sichuan Airlinesilla on tällä hetkellä eräs aika merkittävä valtti länsiyhtiöihin verrattuna, sillä se voi edelleen lentää suoraan Venäjän yli. Esimerkiksi Finnair ei tunnetusti näin voi pakotteista ja vastapakotteista johtuen tehdä, mikä haittaa vakavasti Finnairin Aasian-strategian toimivuutta.

Aamuaikataulu ei kuitenkaan jatku muutamaa viikkoa pidempään, vaan lennot muuttuvat ilta- ja yölennoiksi 19. elokuuta alkaen. Tuon jälkeen Sichuan saapuu Helsinkiin aikataulun mukaisesti kello 21:50, ja suuntaa nokkansa kohti Chengdua yötä vasten kello 23:20. Kääntöajaksi jää näin ainoastaan puolitoista tuntia, mikä on kaukolennoksi kohtuullisen vähän.

Helsingissä on matkustajareitin jatkumisen jälkeen nähty myös Sichuan Airlines Cargon Airbus A330F -rahtikoneita. Idästä saavuttuaan ovat ne jatkaneet matkaansa kohti Brysseliä.

Sichuan Airlines

Jaa artikkeli