Liikenne Uutinen 26.12.2022

Vene 23 Båt: purjehdustarinoita maailman meriltä ja paljon muuta

Messukeskuksessa on helmikuussa tarjolla monenlaista huvi- ja hyötytietoa veneilijöille, kalastajille, vesiharrastajille ja kaikille veneilystä kiinnostuneille.

Upeita purjehdustarinoita maailman meriltä, tärkeää tietoa veneilystä ja opastusta veneiden kunnostukseen. Tätä ja monenlaista muuta ohjelmaa on tarjolla helmikuussa veneilijöille, kalastajille, vesiharrastajille ja veneilystä kiinnostuneille.

Venemessut on odotettu tapahtuma ja kohtaamispaikka, josta aloitetaan uuden veneilykauden suunnittelu. Vene 23 Båt -messut järjestetään 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Valtamerten yli kilpaa

Purjehdussatama-lavalla kuullaan vuoden 2022 purjehdustarinoita, joita ovat kertomassa lauantaisin arktiseen Grönlantiin Bavaria 300 veneellä purjehtinut Kari Nurmi ja yksinpurjehtija Tapio Lehtinen, joka kertoo selviytymistarinansa Ocean Globe Race kilpailun aikana Asteria-veneen upottua nopeasti keskellä Intian Valtamerta.

Yksinpurjehtija Ari Huusela puolestaan kertoo, mitä Vendée Globe 2020 maailman ympäri yksinpurjehduskilpailun jälkeen on hänelle tapahtunut ja mitä lisäsaavutuksia projekti poiki. Saamme kuulla myös näiden purjehtijoiden tulevista suunnitelmista.

Veneseuratoiminta tutuksi

Suomen Purjehdus ja Veneily ry tarjoaa Aalto-alueen lavalla mielenkiintoista ohjelmaa kaikille veneilijöille ja veneilystä kiinnostuneille.

Messuilla kuullaan muun muassa Sailing Team Finlandin ja kilpapurjehtijoiden kuulumisia, saadaan tietoa veneseuratoiminnasta ja tuomista eduista, tutustutaan suosittuihin perheveneilykohteisiin ja saadaan veneilijän ympäristövinkkejä.

Vastuullisesti Itämeren puolesta

Perjantaina 17.2. järjestetään muun muassa Itämeren suojelu -paneeli ja jaetaan Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinto. Venemessujen kumppani Pidä Saaristo Siistinä kertoo tärkeästä työstään ympäristön hyväksi muun muassa erikoisimmista roskista, joita on kerätty Siisti Biitsi -ohjelman aikana.

Lisäksi he antavat vinkkejä veneenpohjan puhtaanapitoon ilman myrkkymaaleja. Minun mereni ry tuo Purjehdussatamaan suomalaisia julkkiksia ja eri vesilajien harrastajia, jotka tekevät työtä ja viestivät Itämeren puhtauden puolesta.

 

Sukellusaltaaseen kokeilemaan

Venemessuilla esitellään laitesukellusta. Messukävijät voivat kokeilla lajia sukellusaltaassa Sea Safetyn opastuksella. Ohjelma-altaalla esitellään myös snorkkelointia, jota voi myös itse kokeilla suppailun lisäksi.

Kalastusohjelmaa järjestetään tuttuun tapaan Aalto-alueella, jossa kuullaan kalastusoppaiden vinkkejä, tutustutaan kalastusvarusteisiin, veneisiin ja kisoihin.

Messutietoa kävijöille

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11–19, la–su 11.–12.2. klo 10–18, ma–pe 13.–17.2. klo 11–19 ja la–su 18.–19.2. klo 10–18.

Lippuja voi ostaa messuille ennakkoon edullisemmin.

Teksti: Marko Jokela Kuvituskuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli