Rovaniemi Arctic Treehouse

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 31.10.2017

1200 petipaikkaa lisää – Rovaniemelle luvassa ennätyksellinen matkailutalvi

Ennusmerkit matkailun kasvusta ovat vahvat pohjoisessa. Pelkästään Rovaniemen alueella tarjolle tulee peräti 1 200 petisijaa lisää.

Rovaniemi uskoo, että matkailun vetovoima houkuttaa yhä useamman talvimatkailijan Suomen pohjoisimpaan kaupunkiin. Jo viime vuosi oli alueen matkailussa ennätysvilkas, eivätkä paikalliset usko, että kiinnostus olisi hiipumassa.

Rovaniemen valtit – joulupukkia ja lumiriemuja unohtamatta – ovat elämykselliset majapaikat, kiinnostavat ravintolat sekä eläväinen kulttuuri- ja tiedetarjonta.

Mieliinpainuvat yösijat ovat hyvä syy suunnata Rovaniemelle. Taustalla on ajatus, että mitä ainutlaatuisempi majapaikka, sitä enemmän sillä on kysyntää.

Tälle talvelle valmistuvien uusien majoituskohteiden valikoimasta voi valita yöpaikakseen muun muassa lasi-igluja, lasikotahuoneistoja, panoraama- ja jäämökkejä sekä revontulivaunuja.

Talvisesonki Rovaniemellä jatkuu joulusta pitkälle kevääseen, jonka aikana matkailijamäärien arvioidaan kasvavan 15–20 prosenttia.

Useimmat elämyksellisistä luksusmajoituskohteista ovat suosituimpina talvilomakuukausina lähes loppuunmyytyjä.

Rovaniemi Lasi Iglu

Santa’s Hotelsin lasi-iglu

Investointihaluja riittää

Rovaniemen Kehitys Oy kertoo, että erityisesti Napapiirillä ja Joulupukin Pajakylän alueella rakentaminen käy vilkkaana. Yritys on Rovaniemen kaupungin elinkeinojen kehittämisyhtiö.

Kysynnän jatkaessa positiivista kehitystään lähes kaikilla Rovaniemen uusilla majoituskohteilla on valmius tehdä uusia investointeja. Suunnitelmissa on useampiakin miljoonainvestointeja kahden seuraavan vuoden aikana.

Tammikuun lopussa kaupungin keskustaan valmistuva Golden Circle Suites täydentää uutta majoitustarjontaa vielä 25:lla boutiquehuoneistolla.

Lapin ensimmäinen kiinalaisinvestointi Nova Skyland Hotel tullaan rakentamaan useammassa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe, 14 puurakenteisen paritalon ja 144-paikkaisen ravintolan kokonaisuus avataan marraskuussa 2017.

Revontulia ja jäärakennuksia

Matkailualueet levittäytyvät tänä talvena myös Rovaniemen lähiympäristöön muun muassa Apukkaan ja Vaattunkikönkäälle. Apukka Resort on erikoistunut revontulien kokemiseen ja jäärakennuksiin. Majoitusvaihtoehtoina on hotelli- ja huoneistomajoituksen lisäksi muun muassa jäämökkejä, lämmin revontulivaunu sekä myöhemmin myös lasikattoisia revontulikotia.

Kämppäkartano Vaattungin pihapiiriin rakennetut lasiseinäiset, ekologiset ja siirrettävät Panorama Desing Hutit otetaan käyttöön joulukuun alusta.

Lasi-igluja ja -kotahuoneisto

Santa’s Hotels on rakentanut Napapiirille yhteensä 71 lasi-iglua sekä uuden ravintola-vastaanottorakennuksen, jonka avajaisia vietetään joulukuun alussa. Joulupukin Pajakylän lumi-igluhotellistaan tunnettu Snowman World niin ikään laajentaa majoitustoimintaansa avaamalla 14 lasikotahuoneiston Snowman World Glass Resortin 1. joulukuuta.

Santaparkin kupeen Arctic Treehouse Hotel saa joulusesongille 2017 kuusi uutta käpylehmä-huoneistoa ja sesongille 2018 vielä 20 käpylehmä-huoneistoa lisää.

Rovaniemi Arctic Treehouse

Napapiirin suurimpaan majoitusyritys Santa Claus Holiday Villageen on valmistunut uusi vastaanotto-ravintolarakennus sekä 46 uutta Superior-mökkiä.

Jaa artikkeli