Land Rover RR SVA Amangiri

Matkailu Uutinen 1.2.2016

130 000 euroa autolomaan? Land Rover kehitti ”maailman ylellisimmän ajomatkan”

Jos nahkasohvan lisäksi jättää hankkimatta myös talon, saa vastineeksi todennäköisesti elämänsä parhaat kolme viikkoa.

Jos hiihtolomasuunnitelmat ja hipsterikohteet alkavat tuntua tylsiltä, tarjoaa brittiläinen Abercrombie & Kent -matkatoimisto suoranaisia elämysmatkoja yhteistyössä Land Roverin kanssa. Aiemmin yhtiöt ovat järjestäneet hienostuneita maastoseikkailuita muun muassa Marokkoon ja Islantiin. Ne ovat kuitenkin pelkkää näpertelyä nyt tarjottavaan ”maailman ylellisimpään ajomatkaan”.

RR_SVA_Amangiri_8

Kolmen viikon matkaohjelma on melkoinen kokoelma superlatiiveja. Matka alkaa Euroopasta, jossa seikkaillaan aluksi Monacossa ja Rivieralla. Yöpyminen tapahtuu Four Seasons Cap Ferratissa (jolla on oikeus käyttää Ranskan valtion myöntämää palace-arvonimeä), ruokapaikkojen sisältäessä kahden Michelin-tähden Metropolen. Alkupäivien ohjelmaan kuuluu esimerkiksi oma parfyyminvalmistuskurssi ”Provencen laventelintuoksuisilla kukkuloilla”. Portofinon ja Como-järven jälkeen suunta käy kohti Alppeja, jossa ohjelmaan kuuluu helikopterikuljetus jäätikköpiknikille sekä railokiipeily.

Koska Eurooppa on kuitenkin vain Eurooppa, suuntautuu matka seuraavaksi Marrakechiin. Marokossa käydään muun muassa Ouarzazaten kaupungin ympärillä olevalla aavikolla, käydään berberikylissä Atlasvuorten sylissä, ja lounastetaan Richard Bransonin perustamassa Kasbah Tamadot -hotellissa. Yöpyminen tapahtuu ”lyömättömässä” Royal Mansourissa Casablancassa.

RR_SVA_Amangiri_5

Yhdestoista matkapäivä kuluu siirtymällä Las Vegasiin, josta jatketaan Utahin kanjonimaisemiin viiden tähden majoitukseen Amangiri-lomakylässä, jonka erikoisuus on ”ainoat ihmiset maailmassa” -tason eristäytyminen. Sieltä suoritetaan muun muassa vaellus lukuisista valokuvista tuttuun Antelope Canyoniin, käydään Grand Canyonin pohjoisreunalla helikopetrilla, syödään illallista vuoren huipulla tähtien alla, ja nautitaan aamiaista Zionin kansallispuistossa.

Viidestoista matkapäivä kuljettaa retkikunnan Chileen, jossa seikkaillaan Atacaman aavikolla ja moikataan Alamon observatoriota, jossa sijaitsevalla 1,3 miljardin euron teleskoopilla näkee kuulemma ”ajan alkuun asti”.

Lopulta matka jatkuu Australiaan, jossa seikkaillaan muun muassa Sydneyn oopperatalon kulisseissa, ajetaan mönkijöillä rannikolla ja kokeillaan Range Roverin maasto-ominaisuuksia Tasmaniassa. Lopulta palataan Lontooseen 22 matkapäivän jälkeen.

RR_SVA_Amangiri_7

Koska matkan kohteet ovat mielenkiintoinen sekoitus luksusta ja maastoa, on matkalla ajoneuvona Range Roverin huippuversio SVAutobiography, kuinkas muutenkaan. Myös itse matkapaketin hinta on melkoista luksusta, sillä kahden hengen loman hinnat alkaen on noin 130 000 euroa, per henkilö. Toisaalta, edes kahden hengen matkakassa ei aivan riitä SVAutobiographyn hankkimiseen Suomessa, joten siihen nähden hintaa voisi pitää suorastaan kohtuullisena.

Lähde ja kuvat: Land Rover / Abercrombie & Kent

Jaa artikkeli