Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 20.1.2016

Viisi kohdetta – näissä hipsterit lomailevat

Todellisia kaupunkilomailijoita kiehtovat kahvilat ja katukulttuuri.

Nettimatkatoimisto Ebookers on listannut viisi suosituinta hipstermatkakohdetta. Vaikka monien mielestä kulttuurisnobailuun pohjautuva hipster-ilmiö onkin jo ohittanut parhaat vuotensa, nousivat hipsterlomailijat tämän vuoden ilmiöksi matkailualan ammattilaisten WTM-tapahtumassa Lontoonsa.

Lomailijoina hipsterit suosivat todellisia kaupunkilomia, sillä parhaat kohteet ovat yleensä tietyt korttelit tai jopa kadunpätkät suosikkikaupungeissa. Kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa arkkitehtuuri, monipuolinen kahvila- ja ravintolakulttuuri sekä maanläheinen katukulttuuri.

– Kyse on siitä, että ollaan ajassa kiinni, mennään suoraan paikallisten pariin ja etsitään vastausta kysymykseen, mitä innovatiivista tehdään missäkin juuri nyt, maalailee Ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusola.

Matkatoimiston lista suosituimmista hipsterikohteista näyttää seuraavalta:

 • Riika – Miera iela

  Miera iela -kadun varrella on lukuisia pieniä taidegallerioita, kirjakauppoja, joissa voi leikkauttaa hiuksensa, kukkakauppiaita, jotka tarjoilevat vihreää teetä ja ihania kahviloita, joissa voi kuunnella elävää musiikkia.

 • Amsterdam – Amsterdam-Noord

  Kun tavallinen tallaaja painelee Amsterdamin keskusasemalta kohti etelää ja keskustaa, suuntaa hipsteri IJ-järven yli pohjoiseen. Siellä voi huomata entisten teollisuusrakennusten täyttyneen kirpputoreista, skeittipuistoista, loft-asunnoista, pop-up ravintoloista, musiikkifestivaaleista, start-up yrityksistä ja muusta mukavasta.

 • Lontoo – Dalstonin alue

  Huumerikosten ja toistuvien ampuma-ase välikohtausten johdosta “murhamailina” Lontoossa pitkään tunnettu alue on nyt luomuruokaa tarjoilevien katukojujen täyttämä ja sen entisissä tissibaareissa myydään design-farkkuja ja vintage-huonekaluja. Yksi asia ei silti muutu: korttelin alkuasukkaiden työväenluokkaisesta cockney-murteesta ei edelleenkään ymmärrä mitään.

 • Budapest – Seitsämäs kaupunginosa

  Unkarin pääkaupungissa ei kursailla. Yksi sana: baarit. Seitsemännen kaupunginosan autiotaloihin pesiytyneet hämyiset, mutta lämminhenkiset baarit tarjoavat täydelliset kulissit elokuvamaiselle illalle.

 • Pariisi – Saint-Martinin kanava

  Rue Amelotin ja Saint-Martinin kanavan alueilla on lukuisia pieniä gallerioita ja pop-up kahviloita. Kanavan varrella on hyvä hengailla ja katsella ihmiskirjoa, kuten se satunnainen filosofi, joka löysi itsensä katsellessaan muita.

Lähde: Ebookers

Jaa artikkeli