Eläinten_Body_Worlds_Heureka

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 24.6.2017

Eläinten Body Worlds – jo yli 100 000 näyttelyvierasta

Eläinten Body Worlds -näyttelyn on nähnyt tiedekeskus Heurekassa jo yli 100 000 kävijää. Eläinten anatomiaan ehtii tutustua tiedekeskuksessa vielä syksyyn saakka.

Tiedekeskus Heureka kertoo, että tammikuusta esillä olleen Eläinten Body Worlds -näyttelyn on nähnyt reilun neljän kuukauden aikana jo yli 100 000 kävijää. Eläinten anatomiaa esittelevä näyttely on herättänyt tuhansissa kävijöissä uteliaisuutta, hämmästystä, ihastusta ja ällötystäkin.

Eläinten_Body_Worlds_Heureka

– Useimmiten uteliaisuus kuitenkin voittaa ja eläimet on katsottu epäilyksistä huolimatta mielenkiinnolla loppuun saakka. Moni on kehunut näyttelyä hyvin vaikuttavaksi ja todennut, että sen jälkeen kaiken näkee ihan uudella tavalla, toteaa biologi ja Heurekan innoittaja Elina Häivälä.

Kattava kuva anatomiasta

Yli sadasta aidosta plastinoidusta eläimestä ja eläinten osista koostuva näyttelyn tarkoitus on herättää kunnioitusta eläimiä, luontoa ja elämää kohtaan. Näyttely tarjoaa kattavan kuvan eläinten anatomiasta, sillä plastinointitekniikka mahdollistaa aitojen eläinten luiden, lihasten, hermojen ja elinten näyttämisen yksityiskohtia myöten.

Eläinten_Body_Worlds_Heureka

Häivälän mukaan näyttelyssä on käyty päivittäin mielenkiintoisia keskusteluja eläinten anatomiasta ja asiantuntijainnoittajat ovat saaneet vastailla kiperiin kysymyksiin. Eniten ihastusta ovat herättäneet suurikokoiset eläimet, kuten aasiannorsu, kirahvi ja gorilla.

Eläinten_Body_Worlds_Heureka

– Gorillasta tekee vaikuttavan sen suuri koko ja samankaltaisuus viereisessä vitriinissä seisovaan toiseen ihmisapinaan eli ihmiseen. Näyttely tarjoaakin mahtavan mahdollisuuden eri eläinlajien ja -ryhmien vertailuun, Häivälä sanoo.

Pidemmät aukioloajat kesäkuukausina

Heureka pidentää arkipäivien aukioloaikojaan kahdella tunnilla kesäkuukausien ajaksi.

Eläinten Body Worlds -näyttelyn lisäksi Heurekassa on mahdollisuus tutustua muun muassa huhtikuussa avattuun Sähkölä-näyttelyyn tai nauttia aurinkoisista päivistä tiedepuisto Galileissa.

Tiedekeskus on avoinna 5.6.–13.8. arkisin kello 10–19 ja viikonloppuisin kello 10–18.

Lue myös: Matka: Eläinten Body Worlds – maailman kuuluisin anatominen safari Heurekassa

Lähde: Heureka Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli