GoExpo Winter

Matkailu Uutinen 2.11.2018

GoExpo Winter käyntiin – Rukalle maan nopein rinnehissi

Talvilajien erikoistapahtuma GoExpo Winter houkuttelee jättämään kotisohvan ja lähtemään liikkeelle. Eniten uutta kerrottavaa on tällä kertaa kotimaisista rinnekeskuksista Rukalla.

GoExpo Winter -tapahtumassa uuttuustarjontaansa esittelevän Rukan kehitysvauhtia ei voi kuin hämmästellä. Merkittävin uudistus rinteillä on tällä hetkellä uusi maisemagondoli – Village-2-Valley, jonka kerrotaan olevan Suomen nopein hissi.

Kyytiä on tarjolla marraskuusta lähtien niin jalankulkijoille kuin laskijoille Rukan kylästä rinnekeskittymän läsipuolelta ylös Saaruan huipulle ja toista rinnettä alas aina Itä-Rukalle nousevaan uuteen kyläkeskittymään.

Uusi gondoli nousee Suomessa myös korkeimmalle maanpinnasta, Ruka Parkin hissitolpan kerrotaan olevan lähesi 32 metrin korkuinen. Maisemagondoli on käytössä myös kesällä, silloin kyytiin pääsevät myös rinnereiteille suuntaavat pyöräilijät ja Valtavaaran luonnonsuojelualuetta tavoittelevat retkeilijät.

GoExpo Winter_Ruka_Ville Aho

Rukan tarjonnasta lehdistölle kertoivat toimitusjohtaja Ville Aho, lumilautailija Enni Rukajärvi ja Rukan ympäristöohjelmasta vastaava Jusu Toivonen.

Matkalla gondoli saavuttaa jopa 6,6 m/s ajonopeuden, mutta kyytiin nousun ja siitä poistumisen kerrotaan olevan miellyttävää, sillä asemilla vauhti hidastuu huomattavasti. Hissin kapasiteetiksi kerrotaan 522 henkilöä tunnissa.

Yhteen gondoliyksikköön mahtuu 8 matkustajaa, ja yhteensä linjalla kulkee 12 yksikköä. Uuteen gondoliin voi käydä tutustumassa GoExpo Winter -tapahtuman aikana Rukan osastolla, jossa esitellään myös päivitetty versio kuuden hengen tuolihissistä.

Vastuullisuus mukana kehitystyössä

Rukan historian suurimmat investoinnit eivät jää rinteisiin ja hisseihin.

– Rukakeskus investoi uuteen Ruka Valleyn majoitusalueeseen lähes 20 miljoona euroa ja Ski-Inn Hotel RukaValleyn perustukset ovat jo pystyssä. Lisäksi kahden vuoden investointimme rinne-elämyksen vahvistamiseen on noin 15 miljoonaa euroa, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho kertoo.

GoExpo Winter_Ruka_Ville Aho

Vastuulliseen kehitykseen voimakkaasti panostavasta hiihtokeskuksesta tuli hiilineutraali lokakuussa 2018, kaksi vuotta etuajassa asetettuun tavoitteeseen nähden. Hiilipäästöjä on onnistuttu vähentämään 80 prosenttia vuodesta 2008.

Viimeisimpänä toimenpiteenä Ruka kompensoi rinnekoneiden ja ajoneuvojen käytöstä syntyvät CO₂-päästöt WWF:n suositteleman Gold Standard -sertifikaatin mukaisesti.

– Olemme ylpeitä saavutuksistamme. Polttoaineiden kompensointi on meille tärkeä askel. Seuraava, vieläkin tärkeämpi tavoite on korvata nykyiset polttoaineet uusiutuvilla vaihtoehdoilla. Työtä riittää, jotta tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia lumesta ja laskettelusta, sanoo Rukan ympäristöohjelmasta vastaava Jusu Toivonen.

Ski Expon suuret saappaat

GoExpo Winter, eli Suomen suurimmat talviurheilumessut kokoaa yhteen kaiken, mitä voit harrastaa lumella ja jäällä. Lupaus on tarjontaan nähden ainakin tällä kertaa kova.

GoExpo Winter

Paikalla on kaikkiaan 113 näytteilleasettajaa, käytössä 5453 näyttelyneliötä ja tarjontaansa esittelee muun muassa 30 hiihtokeskusta Suomesta ja ulkomailta.

Mukana on talvimatkailua ja talvella harrastettavia lajeja sekä varusteita ja treenivaatteita. Kamapörssi kierrättää käytettyjä talviurheiluvälineitä ja -varusteita.

Nähtävästä ja koettavasta vain siivu koskettaa talvilajipuritaania, mutta ainakin nuoremmilla messuvierailla lystiä piisaa eri lajeja kokeillessa.

GoExpo Winter

Vaikka tarjolla on esimerkiksi helikopterilennätystä Helsingin yllä ja olutjoogaa, ei ihme, että tapahtuman edeltäjän, vuodesta 1978 järjestetyn SkiExpon talviperinteen perään haikailevia riittää.

Perjantain iltaohjelmassa on Helsinki Adventure Night, lauantaina Vapaalaskuiltamat ja molempina iltoina järjestetään myös rinteistäkin tuttu afterski aikuisille messuvieraille.

GameXpo

GoExpo Winterin kanssa samaan aikaan järjestetään myös pelitapahtuma GameXpo sekä shoppailijoille suunnattu OutletExpo.

GoExpo Winter Messukeskuksessa

perjantai 2.11. klo 12–20
lauantai 3.11. klo 10–19
sunnuntai 4.11. klo 10–17

Helsinki Adventure Night pe klo 01.30 saakka
Vapaalaskuiltamat la klo 02.30 saakka

Lippujen hinnat ja lisätiedot: www.goexpowinter.messukeskus.com/info/

 

Jaa artikkeli