Juneyao Airlines Zhengzhou Helsinki

Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 29.11.2020

Juneyao Airlines avasi uuden reitin Suomeen – koronasta huolimatta

Kulunut vuosi on ollut kaupalliselle ilmailulle historiallinen myrkkypilvi, ja esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoaseman käyttöaste on totaalisesti romahtanut. Kaikesta huolimatta kiinalainen Juneyao Air päätti yhdistää Helsingin uuteen kiinalaiskohteeseen, Zhengzhouhun.

Suurimmaksi osaksi valtio-omisteinen, vuonna 2005 perustettu Juneyao Airlines aloitti liikennöinnin Helsinkiin kotikaupungistaan Shanghaista kesäkuussa 2019. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen Euroopan-reitti ja se lennetään yhteistyölentona Finnairin kanssa. Näin Juneyao pystyy käyttämään markkinoinnissaan monia kohteita Euroopassa ja Finnair puolestaan entistä laajempaa tarjontaa Kiinan puolella.

Viime kuussa käynnistyi Juneyaon (suomeksi hyväenteinen) toinen reitti Suomen ja Kiinan välillä. Keskisessä Kiinassa Henanin maakunnassa sijaitseva Zhengzhoun miljoonakaupunki on lisäksi jälleen uusi Kiinan-kohde, johon Helsingistä pääsee normaalioloissa suoralla lennolla.

Zhengzhou on maakuntansa taloudellinen keskittymä sekä myös mielenkiintoinen turistikohde historiansa ja kirjavan arkkitehtuurinsa vuoksi. Mainittakoon vielä, että kaupungissa pitää päämajaansa maailman suurin linja-autovalmistaja Yutong, joka toimittaa suuren erän sähköbusseja Pohjolan Liikenteen käyttöön HSL-alueelle.

Juneyao Airlines Zhengzhou

Tuore laivasto

Juneyao Airlinesin reilun 70 koneen laivasto on varsin tuore, sillä sen keski-ikä on alle kuusi vuotta. Airbus A320-sarjan kapearunkoisista löytyy myös uusimmain sukupolven A320- ja A321neo-koneita, joita parhaillaan luovutetaan yhtiölle tasaiseen tahtiin.

Kaukoliikennepuolen käyttöön Juneyao on valinnut Boeingin Dreamliner-sarjan keskipituisia 787-9-versioita, joita laivastosta löytyy tällä hetkellä kuusi kappaletta. Näillä lennetään luonnollisesti myös Helsinkiin, ja lentokonebongareiden piristykseksi koneet on personoitu kiinalaistyyppisillä kukka-aiheilla.

Juneyao Airlines Zhengzhou Helsinki-Vantaa

Juneyaon koneita voi nähdä avauskuvan silkkinauhakuvion lisäksi terälehtimaalauksella.

Zhengzhousta lennetään Helsinkiin maanantaisin. Kumpaankin suuntaan lennetään läpi yön, sillä lento laskeutuu kuuden aikaan aamulla ja lähtee takaisin itään puoli yhdeksän maissa illalla. Nyt vallitsevana ajanjaksona reittiä kannattanee operoida pitkälti vain teollisuuskaupungista Suomeen suuntautuvan rahdin vuoksi.

Teksti ja kuvat: Benjamin Helander Lähteet: Finavia, Lentoposti, Planespotters.net

Lisää aiheesta

testing1

Jaa artikkeli