Matkailu Kotimaanmatkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 23.11.2022

Matkamessut 2023: maailman ympäri yhdessä viikonvaihteessa

Matkamessuilla tammikuussa on mukana liki 70 maata ympäri maailman – kotimaan kohteita unohtamatta. Erityisen näkyvästi on esillä ikisuosikki Kreikka.

Matkamessuilla Helsingissä tammikuussa on esillä käytännössä koko maailma.

Esillä ovat esimerkiksi Kroatian Splitin rantamaisemat, Portugalin Lissabonin arkkitehtuuri sekä Islannin huikaisevat luontokohteet. Messukävijä voi selvittää myös esimerkiksi Madridin parhaat tapastärpit, Sevillan kulttuuriaarteet ja Tukholman kiinnostavimmat shoppailukeitaat.

Messut tarkoittavat myös kiehtovaa ja värikästä Ugandaa, Tansanian safareita, Thaimaan historiarikasta kulttuuria ja kiehtovaa Malesiaa omine matkailuvalteineen.

Suomineitoa unohtamatta

Messuilta saa niin vinkkejä, esitteitä ja tietoa lomareissua suunnitteleville – myös kotimaankohteista. Matkamessuilla 2023 esitellään ennätysmäärä uusia tai uudistettuja matkailukohteita, tarinallisia majoituspalveluja, kahviloita, ravintoloita, tapahtumia, museoita sekä aktiviteettitarjontaa.

– Viime vuosilla on ollut kotimaan matkailuun erittäin positiivinen vaikutus. Suomi näyttäytyy Matkamessujen kävijöille nyt todella monipuolisena ja houkuttelevana matkailumaana. Tarjolla on nyt aikaisempaa enemmän inspiroivia, etätyötä tekeville varustettuja vuokramökkejä, Matkamessujen myyntipäällikkö Rea Sandström kertoo.

Moni kotimainen matkailuhelmi vain odottaa löytäjäänsä, eivätkä ne kaikki sijaitse valtaväylien välittämässä tuntumassa vaan kenties sivuteiden päässä. Moni kiinnostava matkailukohde on paikalisten hyvin tuntema, mutta toispaikkakuntalaisille salatuksi jäänyt mansikkapaikka. Kotimaan matkailutärppejä voi etsiä myös Moottorin suositusta ja kattavasta aiemmasta Matkalla kotimaassa -nettijuttusarjasta, josta kerrottiin otsikolla Kotimaani ompi Suomi – ja sinne vie matkailijan mieli.

Matkalla_kotimaassa_2021

Järvi-Suomea ja Lappia

Isojen ja keskisuurten kaupunkien kanssa myös lähialueiden pienemmät paikkakunnat toivottavat kävijät tervetulleiksi tutustumaan. Esimerkiksi Go Saimaan alueella on Lappeenrannan, Imatran ja Savonlinnan lisäksi esillä yli 50 pienempää paikkakuntaa – joiden joukossa on varmasti monelle tuntemattomia helmiä.

Jyväskylä–Lahti-alueen yhteisosasto tarjoaa puolestaan Järvi-Suomeen ihastuneille paljon aktiviteettejä, perhematkailua unohtamatta. Ruka-Kuusamo ja Lapin tunnetuimmat matkailukohteet löytyvät omilta osastoiltaan.

Saana tunturi Saanan huiputus huippu kotimaan helmi

Saaristoa ja muuta luontoa

Monia viehättävät esimerkiksi luontoelämykset, onhan meitä retkeilijöitä moneen lähtöön aloittelijoista himovaeltajiin ja Suomen mahdollisuudet moninaiset eri vuodenaikoina.

Finnish Archipelago esittelee Turun ja sen lähialueiden kaupunkeja ja saaristoa uudistetulla ilmeellä. Vaasa ja Merenkurkun alue laivayhteyksineen Uumajaan on kehittänyt matkailupalvelujaan.

Visit Oulun alue tarjoaa kesä- ja talvimatkailuun ja kulttuuriin laajasti erilaisia kohteita Iso-Syötteeltä Raahen vanhaan kaupunkiin ja Kalajoen hiekoille.

Ja Kainuu Arctic Lakeland vakuuttaa messukävijät aktiviteettikohteillaan Vuokatin ja Ukkohallan alueilla ja lähikuntien piilopaikoilla Oulujärven rannalla.

Kroatia Makarska

Kreikkaan turvaten

Erityisen näkyvästi messuilla on esillä suomalaisten ikisuosikki Kreikka ja maan rikas historia antiikin kohteista luostareihin ja perinteisiin kreikkalaisiin kyliin.

– Kreikka on jo pitkään ollut suomalaisten suosituimpia kohteita, ja maan matkailumahdollisuuksien laajempaa esittelyä on toivottu jo aikaisemmin, Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen kertoo.

Kreikan valtion matkailutoimiston Pohjoismaiden ja Baltian johtaja Pavlos Mourmas on ymmärrettävästi tyytyväisillä mielin.

– Suomi ja muut Pohjoismaat ovat Kreikan matkailulle tärkeitä, ja haluamme että yhä useammat matkailijat pääsisivät tutustumaan kohteisiimme. Turvallisuus, aitous ja kreikkalainen ruokakulttuuri ovat tärkeitä syitä sille, miksi suomalaiset vierailevat Kreikassa myös jatkossa, hän arvioi maansa matkailuvaltteja.

Eri kohteiden ja aktiviteettien lisäksi matkamessun koluajat pääsevät tutustumaan siihen, miten Kreikassa voi vierailla mahdollisimman vastuullisesti niin, että kohteiden luonto ja yhteisöt kestävät matkailijamäärät.

Kolmen vuoden tauko

Matkamessut 2023 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa tammikuussa (20.–22.1.) kolmen vuoden tauon jälkeen – samanaikaisesti Caravan-messujen kanssa.

Matkailun elpyminen koronapandemian jälkeen on alkanut ripeästi ja alan tapahtuman odotetaan virittävän nyt suuren yleisön matkakuumeen ennennäkemättömän korkealle tasolle.

Tarkemmin messujen aukiolosta, pääsylipuista ja kulkuyhteyksistä sekä pysäköintijärjestelyistä kotisivulta www.matkamessut.fi.

Jaa artikkeli