Leipä

Matkailu 16.2.2016

Päivän kuva: Tsekkiläinen keittoleipä tai leipäkeitto.

Tämä perinnerinneruoka selättää nälän ja lopuksi syödään myös tarjoiluastia.

Nälän yllättäessä Prahassa kannattaa ainakin kerran suunnata paikallisia ruokia tarjoavaan ravintolaan kokeilemaan kuvan annos, joka tunnetaan nimellä Bramboračka. Ruokaisa paketti on syötävissä viimeiseen muruun asti ja tiskattavaksi jää vain aterimet.

Vastapaistettuun leipään koverrettu annos on kaikessa yksinkertaisuudessaan leipää ja paksua, lähes kastikemaista keittoa. Makuvaihtoehtoja riittää, mutta lähes jokaisessa ravintolassa tarjotaan ensimmäisenä vaihtoehtona tummanpuhuvaa ja lihaisaa täytettä. Makuelämyksen viimeistelee raaka sipuli.

Teksti ja kuva: Antti Hentinen

 

 

Jaa artikkeli