Palma de Mallorca

Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 20.11.2018

Päivän kuva: Palman rantaraitilla kaikuvat moottorit

Palma de Mallorca yllättää helposti, sillä turistikulissin sijaan vastassa on moderni ja energinen lomakohde.

Palma de Mallorca, tai nykyisin viileästi Palma, on Mallorcan saaren sykkivä sydän. 400 000 asukkaan kaupunki on hienosäädetty tasapainoilemaan pääelinkeinona toimivan turismin ja asukkaiden elämisen välillä. Kauheimmat lomavuodet on koettu ja nyt koko Mallorca keksii itseään uudelleen.

Palmasta ei voi sanoa, että kaupunki ei nuku koskaan, mutta kaduilla on hiljaisinta lähinnä iltapäivän varhaisina tunteina. Yöllä meno ei tunnu hiljenevän, oli viikko tai viikonloppu. Vaikka houkuttelevimmat kohteet ovat Palman vanhassa kaupungissa, löytyy rannasta jahtien lisäksi kosolti hotelleja ja sijaintinsa puolesta hintavampia ravintoloita. Horisontissa voi nähdä suurempia risteilyaluksia kirkkaine valoineen.

Avinguda de Gabriel Roca on rannan valtaväylä. Keskimäärin kolmikaistainen valtaväylä ja sen liikennevalot pumppaavat autovirtaa aamusta myöhään yöhön. Yön hämärissä kaupungin huminan katkaisevat harrasteautojen murahdukset ja moottoripyörien ulvomiset.

Niinpä rantaväylän hotellit eivät ehkä sovellu herkkäunisimmille, mutta muille ne ovat muistutus energiasta, jota on vaikea löytää muualta varsinkaan marraskuussa.

Teksti ja kuva: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli