avoimet ovet lentokoneessa

Matkailu Uutinen 3.3.2018

Lentoturvallisuuden euroviisut – 6 hauskaa videota maailmalta

Lentoturvallisuus on tärkeää, mutta se voi olla parhaimmillaan myös viihdyttävää. Maailmalla tämäkin asia osataan tehdä meitä hauskemmin.

Viime vuosi oli lentoliikenteessä kaikkien aikojen turvallisin. Lentokoneessa jokainen arkiseltakin tuntuva turvallisuuteen vaikuttava seikka on tarkkaan suunniteltu ja myös lentokonetyypeissä on eroja.

Matkustajille lentoturvallisuus näkyy selvimmin joka lennon alussa kerrattavilla turvallisuusohjeilla: onnettomuustilanteessa pää polviin ja happinaamari ensin omille kasvoille. Videoterveiset maailmalta osoittavat, että vakavasta ja tärkeästä turvallisuusasiasta voi tehdä kuitenkin myös hauskaa.

1. Singapore Airlines

Singaporen Airlinesin videossa turvallisuusohjeet kerrataan kiertämällä ympäri saarivaltiota. Oppaana toimii Singaporen kansallisen lentoyhtiön luoma hahmo Singapore Girl.

2. British Airways

Iso-Britannian kansallinen lentoyhtiö luottaa tunnettujen kasvojen kykyyn kiinnittää huomio myös turvallisuusasioihin. Kuusiminuuttisessa videossa muun muassa Rowan Atkinson, Ian McKellen, Gordon Ramsay ja Thandie Newton hakevat uudelle – tietenkin lentoturvallisuudesta kertovalle – mainosvideolle.

Raadissa istuu itse Chabuddy G ja video on tehty yhteistyössä hyväntekeväisyysjärjestö Comic Reliefin kanssa.

3. Philippine Airlines

Filippiinien kansallinen lentoyhtiö yhdistää omalla videollaan lentoturvallisuuden ja turismin. Philippine Airlines luottaa tavallisiin filippiiniläisiin, jotka esittelevät videolla turvallisuusohjeidehn lisäksi saaren matkakohteita.

4. TAP Portugal

Myös Portugali luottaa tavallisten matkustajien videokykyihin – eikä suotta. Lissabonin lentoasemalla kuvatulle videolle pääsi tuhannesta hakijasta 25 matkustajaa ja video palkittiin vuoden 2013 APEX Passenger Choice Award –kilpailussa parhaana lennolla näytettävänä videona.

5. Air France

Ranskaa pidetään chic-tyylin keksijämaana ja Air France luottaakin kansalliseen tyyliperintöön. Näyttelijä Dorcas Coppins esittää lentoemäntää kertaamassa turvallisuusohjeita englanniksi ja ranskaksi. Taustalla soi amerikkalainen elektroduo Glass Candy ja naiset raitapaidoissaan ja hulmuavissa hameissaan näyttävät, miten lentoemännän antamia ohjeita noudatetaan.

https://youtube.com/watch?time_continue=103&v=0N3J6fE-0JI

6. Air New Zealand

Keski-Maan virallinen lentoyhtiö julkaisi vuonna 2014 turvallisuusvideon Hobitin hengessä. Video on kunnianosoitus Hobitti-trilogian viimeiselle osalle Hobitti – Viiden armeijan taistelu.Taika Waititin ohjaamalla neliminuuttisella pätkällä esiintyvät Elijah Wood, Sylvester McCoy, Dean O’Gorman, John Rhys-Davies (Gimlin roolissa) sekä Uuden-Seelannin ikioma Sir Peter Jackson.

Lähde: Finavia Kuva: 

Jaa artikkeli