Tallinna_2023_MJ

Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 3.6.2023

Voimakorteilla Viroon – matkailija, näin säästät rahaa!

Muuseumikaart ja Tallinn Card ovat Viroon ja Tallinnaan suuntaavan matkailijan voimakortteja, jotka avaavat ilmaiseksi monet ovet elämyskohteisiin!

Matkailija, miltä kuulostaisi, jos elämyksellisten matkakohteiden kuten kiinnostavien museoiden ovat avautuvat ilmaiseksi ja liikkuminen kaupungilla käy sekin kustannuksitta?

No mikään ei ole ihan ilmaista koskaan, mutta Viroon ja Tallinnaan suuntaavan kannattaa kuitenkin hankkia kaksi voimakorttia. Niiden turvin moni ovi avautuu ja moni asia helpottuu.

Tallinna_ratikka_2023_MJ

Ratikalla ympäri kaupunkia

Tallinna on suosittu kesäkohde monelle meistä. Kaupungin kiehtova kesiaikainen ydin on otettavissa haltuun kävellen, mutta kauemmas suuntaavan on kätevintä hypätä ratikkaan ja ajaa pysäkinväli tai useampi.

Mikäli matkailijalla on taskussaan Tallinn Card, on joukkoliikenteessä liikkuminen ilmaista. Kortti avaa ovet ilmaiseksi yli 50 museoon.

Tallinna_Card_ratikka_2023_MJ

Henkilökohtaisen kortin voi hankkia itselle, koko perheelle ja matkaseurueelle. Aikuisten kortti maksa hieman enemmän kuin lasten kortti, joka on tarkoitettu 0–17-vuotiaille.

Kortilla saa alennuksia retkistä, vapaa-ajan kohteista, kaupoista ja ravintoloista.

Kortilla pääsee esimerkiksi Viron luonnontieteelliseen museoon, jossa kerrotaan monipuolisesti tarinoita maan luonnosta. Paksun Margareetan museo-vierailukeskus puolestaan esittelee Viron merenkulun tarinaa keskiaikaisesta merikaupankäynnistä aina nykypäivän matkustajaliikenteeseen.

Ja Tallinnan Maiasmokk-kahvilan marsipaanihuoneessa voi tutustua marsipaanin ja kahvilan kiehtovaan historiaan – kortinhaltijoille on luvassa makea lahja!

Kortin voi hankkia päiväksi, kahdeksi päiväksi tai kolmeksi päiväksi. Aikuisen Tallinn Cardilla museoihin ja nähtävyyksiin voi ottaa maksutta mukaan kaksi 0–6-vuotiasta lasta.

Tallinna_2023_MJ

Listaus paikoista, joiden ovet avautuvat kortilla löytyy täältä.

Tallinn Cardin saa joko 24, 48 tai 72 tunnin ajaksi. Aikuiselta vastaavat hinnat verkkokaupassa ovat 34, 51 ja 62 euroa. Verkko-ostaja saa digitaalisen kortin (qr-koodi), paikan päältä esimerkiksi Tallinnan matkailuinfosta ostaessa kortti on euron kalliimpi ja se tarkoittaa muovista korttia.

Museokortilla ympäri Viron

Luottokortin ohella Virossa matkailevan lompakossa on hyvä olla Muuseumikaart, jonka hinta kuittaantuu matkailijalle takaisin jo viidellä käyntikerralla. Maanlaajuinen museokortti on ollut suomalaisille tuttu ja suosittu vuodesta 2015.

Museokortti toivottaa tervetulleeksi yli sataan museoon ja yli viiteensataan näyttelyyn sekä kokoelmaan keskiaikaisista vankityrmistä moderniin taiteeseen ja maataloudesta tietotekniikkaan. Käydä voi Lentosatamasta Kumun taidemuseoon ja Hiidenmaan museosta Narvan taideresidenssiin.

Moottorin aiemmassa uutisessa Muuseumikaart-hankkeen projektipäällikkö Kert Kask vinkkasi käyntikohteeksi lapsiperheille muun muassa Tallinnan Proto-keskusta.

Museokortin hinta 59 euroa

Museokortti toimii henkilökohtaisella QR-koodilla, jonka voi tallentaa älypuhelimen lompakkoon, näyttää sähköpostiviestistä tai tulostaa mukaan. Kortinomistajan ovet museoihin avautuvat myös suomalaisella henkilötodistuksella.

Muuseumikaartin hinta on 59 euroa. Digitaalisen museokortin voi ostaa suomenkielisestä verkkokaupasta.

Viron museoiden yksittäisten sisäänpääsymaksujen ollessa keskimäärin 10–15 euroa, joten vuosikortti maksaa itsensä 4–6 museokäynnillä takaisin.

Listaus museopaikoista löytyy täältä.

Tallinna_lentosatama_2023_MJ

Molempi parempi!

Mutta kannattaako ostaa kumpikin kortti vai pärjäisikö matkailija vain toiselle korteista?

– Tallinn Card ja Museokortti eivät tosiaan sulje toinen toistaan pois, Visit Tallinnan markkinoinnin projektipäällikkö Silja Hurskainen kiteyttää.

Jos käy tiuhaan Tallinnassa ja Virossa ja käy paljon museoissa, niin silloin museokortti on oikea vaihtoehto.

– Mutta jos käy vaikka kerran vuodessa päivämatkalla tai yhden yön reissulla vain Tallinnassa, niin silloin Tallinn Card on edullisempi, antaa taatusti pääsyn kaikkiin Tallinnan kohteisiin ja toimii samalla julkisten matkalippuna, Hurskainen erittelee.

Hän myös vinkkaa, että matkailija voi ostaa Tallinn Cardin jo laivalta, jolloin heti perillä eli jo satamassa voi hypätä linja-autoon tai ratikkaan ja alkaa käyttää korttia.

Tallinn Card täytti jo 25 vuotta

Tallinn Card täytti kesäkuun alussa 25 vuotta, sillä se tuli tarjolle 1.6.1998. Ensimmäisenä vuonna myytiin matkailijoille 444 korttia, 25 vuoden aikana kortit ovat saavuttaneet suursuosion ja niitä on myyty 281 782 kappaletta.

Ennätysvuotena 2019, ennen koronakurimusta, kortteja meni kaupan 23 857 kappaletta. Kortin ostajia on 25 vuoden aikana ollut 142 maasta.

Kortti on voinut vuodesta 2013 käyttää myös joukkoliikenteen lippuna.

Lisää aiheesta

Jaa artikkeli