Matkailu Kotimaanmatkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 23.1.2023

Yli 50 000 löysi matkamessuille – reissuvarauksia tehtiin vilkkaasti

Matkamessuille Helsinkiin tultiin tekemään päätöksiä tulevista matkoista etenkin ensi kesälle. Kotimaan matkailun suosio jatkuu.

Matkamessut näyttivät imunsa muutaman koronakurimuksen tuoman välivuoden jälkeen: messuille löysi yli 50 000 kävijää haikailemaan matkoista, suunnittelemaan matkoja tai etsimään tietoa reissuideoinnin avuksi.

Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen arvioi, että messuille tultiin tekemään päätöksiä tulevista matkoista erityisesti ensi kesälle, mutta myös seuraavalle talvelle.

– Matkamessut näytti jälleen voimansa matkailuvuoden käynnistäjänä, kun toimiala ja ammattilaiset sekä suuri yleisö kokoontuivat Pohjois-Euroopan suurimmassa tapahtumassa. Messulla tehtiin varauksia, inspiroiduttiin uusista kohteista ja erilaisista matkailutavoista.

Matkailu kotimaassa kiinnostaa

Eritoten kotimaan osastoilla kävi viime viikonvaihteessa vilske. Alalla on tehty paljon tuotekehitystä.

– Ihmiset tulevat messuilta hakemaan sellaista, mitä netistä ei helposti saa – isoja perhehuoneistoja ja elämyksellisyyttä. makuja ja tuoksuja sekä palvelua. Varauksia on tehty kovalla tahdilla erityisesti kesälle, ja paikan päälle tulleet saivat myös ekstraedun, Apollomatkojen PR-vastaava Satu Kontulainen kertoo.

Visit Saimaan osastolla juhlittiin Matkamessujen Vastuullisuuskilpailun voittoa, joka tuli Hanhiniitty Ay / Saimaa Canoeing -reitistön ja uudistavan matkailun tuotteelle. Savonlinnaan tuli vuoden hostelli -kilpailun voitto.

Alueen toimijat samassa paikassa on messukävijälle vaivaton ratkaisu.

– Olemme saaneet paljon hyvää palautetta, siitä, että meillä on kaikki Saimaan alueen toimijat samalla osastolla: Savonlinna, Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Varkaus ja niiden lisäksi mukana oli vielä pienempiä kuntia kuten Puumala. Osastollamme on ollut todella vilkasta ja varauksia on tehty aikaisempaa enemmän, Nita Silvennoinen Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:stä taustoittaa.

Tapahtumakokonaisuuteen osallistui yli 900 yritystä 70 eri maasta.

Karavaanarius houkuttaa

Matkailuajoneuvot olivat esillä samaan aikaan järjestetyillä Caravan-messuilla.  Matkamessujen kävijäkyselyn mukaan 61 % kävijöistä vieraili myös Caravan-messuilla. Caravan-messuihin osallistui 42 yritystä.

Kuvat: Moottorin arkisto Lähde: Helsingin Messukeskus

Lisää aiheesta

Jaa artikkeli