27.3.2022

Abarth lanseeraa piakkoin ensimmäisen sähkösporttinsa – skorpionin käsittelyn saa 500e

Abarth 695

Sähköisyys hiipii hiljalleen myös kaikkein perinnerakkaimpien valmistajien joukkoon. Miltä mahtaakaan tuntua äänetön Abarth?

Aina vain niin kovin suosittu Fiat 500 on tällä hetkellä tarjolla kahdessa eri persoonassa, perustaltaan 15 vuotta vanhana polttomoottorimallina sekä tästä näkökulmasta aivan tuoreena täyssähköversiona. Pian, näillä näkymin jo ensi vuonna, myös Abarthilla on hallussaan molemmat mallit.

Uusi Fiat 500 sähkö Fiat uusi 500
Sähköinen Fiat 500

Abarth 500e – tai mikä tuleekaan olemaan sen tarkka mallimerkintä – on Abarthin ensimmäinen kokonaan uusi malli sitten vuonna 2018 lanseeratun ja sittemmin jo repertuaarista poistuneen 124 Spiderin. Mallisto koostuu siis ainoastaan Fiat 500-pohjaisista Abarth 595-, 695- ja johdannaismalleista, jotka ovat melkoisia karamellejä. Autot ovat kevyitä ja ketteriä, todella pirteitä ja omaavat rutkasti luonnetta ja persoonaa. Miten sähköauto tähän pystyy, jää todellakin nähtäväksi. Suhtautukaamme siihen joka tapauksessa avoimin mielin.

Ennakkoluuloa herättää ainakin teho-painosuhde pikkusportissa sekä yleensäkin ajettavuus. Myös äänimaailmasta luulisi jäävän väkisinkin jotain kokematta, vaikka kaiuttimista tulisi kuinka aidon kuuloista pärinää. Toivottavasti näitä kuivia ennakkoluuloja saadaan torppailla ihan huolella, kun auto saadaan päivänvaloon. Tämä muuten tapahtuu jokseenkin pian, sillä brändijohtaja Olivier François’n mukaan auto käy tällä hetkellä läpi jo testiajoja ennen virallista julkistusta.

Autenttinen Abarth 595 Competizione

Ennakkotietojen mukaan sähköiset Abarthit eivät jää tähän ensimmäiseen 500e -pohjaiseen malliin, vaan myös jotkin muutkin tulevat sähkö-Fiatit saavat aikanaan skorpionin pistoksen.

Teksti: Benjamin Helander Lähde: Autocar Kuvat: Abarth, Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat