21.3.2025

Aidon paellan syntysijoilla Valenciassa – tapaksia unohtamatta

Kuva Marko Jokela

Ruoka on mahtava syy matkustaa ylipäätään, mutta eritoten jos suuntana on Espanja ja Valencia.

Ruoka on aivan erinomainen syy matkustaa ja valita matkakohde makuelämysten perusteella. Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia ja sen lähiympäristö osoittautuvat oivaksi valinnaksi.

Matka rannikkokaupunki Valencian sydänmaille on erittäin onnistunut. Ja nyt on kyse suutuntumasta ja makumuistoista, liki sielua kutkuttavista herkutteluista ja lautasellisista elämyksiä, joita espanjalainen ruokakulttuuri voi parhaimmillaan tarjota.

Näitä rivejä kirjoittaessa iskee tajuntaan kaksi väkevää asiaa samanaikaisesti: haikeus ja nälkä.

Matka Valenciaan muuttaa minua pysyvästi.

Olin nimittäin luullut, että olen elämäni aikana syönyt useammankin kerran niin Suomessa, Espanjassa kuin Portugalissakin erinomaista paellaa. Valencian matkan jälkeen on kanttia todeta, että aiemmat paellakokemukset ovat toki olleet hyviä, mutta eivät erinomaisia. Nyt tiedän paremmin.

Näitä rivejä kirjoittaessa iskee tajuntaan kaksi väkevää asiaa samanaikaisesti: haikeus ja nälkä.

Hanki rajaton lukuoikeus

Haluatko jatkaa lukemista?

Autoliiton jäsenenä saat rajattoman pääsyn kaikkiin Moottori+ -sisältöihin.

Jäsenenä saat nämä edut ja paljon muuta

Moottori

Moottori+ -sisältöjen lukuoikeus ja painettu lehti 9 kertaa vuodessa.

Tiepalvelu

Autoliiton Tiepalvelu turvaa Plus- ja Premium-jäsenten matkan Suomessa ja ulkomailla.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat