1.9.2016

Maakaasua tankissa? Volkswagen haluaa vaihtaa kaasusäiliösi rähjähdysriskin varalta

Volkswagen logo

Volkswagen laajentaa varotoimenpiteenä maakaasua käyttävien autojensa takaisinkutsukampanjaa, koska kaikissa EU-maissa ei suoriteta säännöllisiä maakaasusäiliöiden tarkastuksia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autovalmistaja Volkswagen kutsuu osan merkin maakaasuautoista ylimääräiselle huoltokäynnille.

Merkin omissa tutkimuksissa on havaittu, että tiettyjä vuosimalleja edustavien maakaasuautojen pohjan alla sijaitsevat CNG-säiliöt ovat alttiita ulkoisille tekijöille, kuten korroosiolle, mikä saattaa heikentää maakaasua sisältävien säiliöiden lujuutta.

Säiliöiden tarkistaminen säännöllisesti huolto-ohjelman mukaisesti on hyvin tärkeää, jotta mahdolliset korroosiovauriot pystytään havaitsemaan. Mikäli säiliöitä ei tarkasteta säännöllisesti, korroosiovauriot voivat jäädä huomaamatta. Tämä puolestaan voi aiheuttaa räjähdysriskin.

Maakaasua noin 300:ssa

Takaisinkutsukampanjaan kuuluvien maakaasuautojen säiliöt tarkastetaan ja vaihdetaan uudemmalla maalaustekniikalla päällystettyihin säiliöihin.

Takaisinkutsukampanja koskee vuosimallien 2006–2010 Volkswagen Caddy ja Touran EcoFuel sekä vuosimallien 2009–2010 Passat EcoFuel -maakaasumalleja. Näitä autoja on Suomessa yhteensä noin 300 kappaletta.

Suomessa maakaasusäiliöt tarkastetaan normaalin huolto-ohjelman mukaisesti, ja osa näistä autoista on jo tarkastettu aikaisempien huolto- ja takaisinkutsukampanjoiden yhteydessä. Suomessa aikaisempi takaisinkutsu koski mallivuosien 2006–2009 Volkswagen Touran EcoFuel -maakaasuautoja.

Kutsu tulee kirjepostina

Takaisinkutsu hoidetaan normaalilla menettelyllä ja asiakkaille lähetetään takaisinkutsukirje, jossa pyydetään varaamaan huoltoaika. Asiakkaille maakaasusäiliöiden tarkastus ja säiliöiden vaihto on veloitukseton, Volkswagen kertoo.

Maakaasusäiliöiden tarkastus ja vaihto voidaan valmistajan tiedotteen mukaan tehdä vain valtuutetussa Volkswagen-merkkihuollossa ja työn kesto on arviolta 4–5 tuntia.

Vuosimallien 2006–2009 Volkswagen Touran EcoFuel -maakaasuautojen käyttäjiä pyydetään varotoimenpiteenä ajamaan pelkästään bensiinikäytöllä, kunnes säiliöt on tarkastettu ja vaihdettu. Volkswagen Passat ja Caddy EcoFuel -malleissa säiliöiden suojaus ja sijainti on erilainen, joten näissä malleissa ei ole samanlaista riskiä.

Mikäli auton maakaasulaitteistoa ei kuitenkaan ole tarkastettu ja huollettu joulukuun 2014 jälkeen, on varmuuden vuoksi ajettava pelkästään bensiinikäytöllä, kunnes säiliöt on vaihdettu. Säiliöt voi myös erikseen käydä tarkastuttamassa valtuutetussa Volkswagen-merkkihuollossa.

Lähde: Volkswagen Kuva: Antti Hentinen

Luetuimmat