27.6.2020

Ajetaanko Italiassa kolme F1-osakilpailua? Mugello lähes varma, Imola elättelee toiveita

Formula 1 Itävallan GP

F1-sirkus pääsee alkamaan vihdoin heinäkuussa kahdella perättäisellä Itävallan osakilpailulla. Myös Iso-Britannian Silverstonella ajetaan kaksi osakilpailua, mutta Italiassa saatetaan ajaa jopa kolme osakilpailua – ja kaikki eri radoilla.

Koronapandemian vuoksi F1-kausi 2020 ei ole päässyt vielä kesäkuun lopussa edes alkamaan. Kauden on tarkoitus alkaa Itävallan GP:llä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Peruutuksien vuoksi kisakalenterissa on tällä hetkellä ainoastaan kahdeksan osakilpailua kuudella eri radalla.

Formulablogisivusto GPblogin mukaan Italiassa ajetaan lähes varmasti Monzan osakilpailun lisäksi myös Mugellon GP. Mugello on toiminut aiemmin formuloiden testiratana, mutta se ei ole koskaan päässyt isännöimään Formula1-osakilpailua.

Ferrari ajoi Mugellossa vastikään testiä ja tallissa tämän kauden jälkeen lopettava Sebastian Vettel kehui radan ehdottomasti ansaitsevan osakilpailun, uutisoi Autosport.

Muita ehdokkaita uusiksi kilpailuiksi tämän vuoden kalenteriin ovat ainakin Saksan Hockenheim ja Portugalin Portimao.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Monza, Mugello ja Imola samalla kaudella?

Autosportin mukaan myös kolmas italialainen rata, Imola, hamuilee F1-kisaa. Rata oli saanut uusittua kansainvälisen autoliitto FIA:n 1-luokan lisenssin, joka vaaditaan F1-kisan järjestämiseksi. Edellinen Imolan lisenssi vanhentui kesäkuussa.

Imola-pomo Uberto Selvatico Estense näkee kalenterissa tilaa kolmelle Italian osakilpailulle saman kauden aikana.

– Imolalla on F1 DNA:ssaan ja tällä radalla on tehty F1-historiaa. Sitä ei sovi unohtaa ja meidän on oltava siitä oikeutetusti ylpeitä. Tällä vakavalla kriisin hetkellä meidän päätavoitteemme on tuoda kärkisarjat takaisin Imolaan tällä kaudella, Estense totesi Autosportille.

’’Sen pitäisi ehdottomasti olla F1-kalenterissa’’

Täksi kaudeksi Toro Rossosta nimensä AlphaTauriksi muuttanut Red Bullin tytärtalli ajoi testejään Imolassa kahdella autolla: nykyisellä AT01:llä ja vuoden 2018 STR13:lla.

Imola on erityinen rata ja olen erittäin iloinen päästessäni takaisin F1-autoon tällä radalla, tämän pitkän tauon jälkeen, Tallin venäläiskuljettaja Daniil Kvyat kommentoi.

– Tunnen radan jonkin ajan takaa, koska ajoin yhden ensimmäisistä testeistäni yksipaikkaisella autolla täällä vuonna 2010. Rata on todella upea ajaa, ja siellä on hienoja nopeita mutkia. Mielestäni sen pitäisi ehdottomasti olla F1-kalenterissa.

Teksti: Eetu Kokkonen Lähteet: Autosport, GPblog Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat