11.10.2016

Ameriikan malliin Baijerista – BMW K 1600 B niin kuin Bagger

BMW K 1600 B

BMW K 1600 B on baijerilaisvalmistajan näkemys road movien menopelistä.

Yhdysvalloissa markkinaosuutensa kasvattamista suunnitteleva BMW on tuonut mallistoonsa uuden K 1600 -variantin uuden mantereen motoristien mieliksi. K 1600 B vihjailee viimeisellä kirjaimellaan olevansa bagger-tyylinen kruisailupyörä niille, jotka haluavat hiukan saksalaisemman version tunnetusta matkapyörätyylistä.

BMW K 1600 B

Pyörän sukujuurista löytyy tuttu K 1600 GT sekä viime vuonna esitelty Concept 101 -konseptipyörä. Jälkimmäisen tyyliä mukaillen keulakatteita on laajennettu paremman viimasuojan nimissä, yltäen käsiin asti, ja suuret peilit ovat saaneet asfäärielementit paremman näkyvyyden vuoksi. Perää taasen on bagger-tyylisesti laskettu (7 senttimetriä matkustajan istuimen kohdalla) ja satulalaukut ovat kiinteä osa pyörää. Niihin on myös yhdistetty yhdysvaltalaistyyliset takavalot.

BMW K 1600 B

Elämää helpottavia piirteitä ovat lisävarusteiset peruutusavustin ja vaihtoavustin. Sähköisesti ohjattu iskunvaimennus tuntee taasen ajotilat "Road" (pehmeä) ja "Cruise" (pehmeämpi). Helppoutta tuo myös voimanlähde: EU4-standardit täyttävä rivikutonen tuottaa riittävät 160 hevosvoimaa (118 kW) kierrosluvulla 7 750 ja vääntöäkin löytyy 175 newtonmetriä alkaen 5 250 minuuttikierroksesta.

BMW K 1600 B

Aika näyttää miten yhdysvaltalaiset motoristit suhtautuvat BMW:n tulokkaaseen, mutta meidän muiden riemuksi oman palan Ameriikkaa ja road movieta voi hankkia myös täällä Euroopassa.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat